Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Groenendaal : 2 - 4

2e ploeg bericht gepost op: 24-01-2006

Na de glansprestatie vorige week op Olve en de daarbij gepaard gaande euforie, werd de ploeg deze week terug met de harde realiteit geconfronteerd. Van de twaalf spelers van vorige week, waren er 8 aanwezig op het vroege uur in het Kielpark. Dane Burms stond op de latten, Philip Vastmans was geblesseerd, Fikret Akgul belde zondagmorgen nog af en Citak tja waar was Citak ??? Spijtige vaststelling dat iemand die de week ervoor n van de sterkhouders was, het niet nodig achtte om zijn afwezigheid te melden.

Harry Smet, Jonathan Cappaert en Steve Verbergt waren gelukkig terug om de basisploeg te vervolledigen. Ondanks het forfait van de derde ploeg en het vele belwerk dat coaches Roger en Ronny nog verrichtte, slaagden we er niet meer in reserve-spelers te mobiliseren. Het late (of helemaal niet) afschrijven van bepaalde spelers is hier waarschijnlijk niet vreemd aan. Daarom deze oproep: als je zelf niet kan spelen (omwille van welke reden dan ook), laat dan zo snel mogelijk iets weten aan de verantwoordelijken van Racing Kiel. Op deze manier kunnen zij er nog voor zorgen dat mits een aantal verschuivingen een volledige ploeg kan samengesteld worden. Dit maakt het veel aangenamer voor je ploeggenoten die er zondagmorgen wel voor willen gaan !!!!!De wedstrijd zelf dan. Door de vele afwezigen werden een aantal jongens op een voor hun ongewone plaats uitgespeeld. Zo speelde Steve Verbergt na een lange inactiviteit rechts op het middenveld en werd Harry Smet gebombardeerd tot mandekker. Toch begonnen we zeer goed aan de wedstrijd en kwam het betere spel van onze zijde. Giovanni mocht na een 10-tal minuten een eerste keer aanleggen, maar hij kraakte zijn schot. Vlak daarna kreeg Kristof een mooie kans na een hoekschop van Spencer, maar zijn kopbal ging over het doel.

Maar dan liep het twintig minuten volledig mis. Iedereen liep waar hij niet moest lopen, de rechtstreekse tegenstander werd veel te vrij gelaten en er werd geen enkel duel meer gewonnen. Gevolg was dat Groenendaal heel gemakkelijk en telkens van zeer dichtbij drie keer kon scoren. 0-3. Het leek alsof wij stil stonden.

Vlak voor rust nog een mooi kopkans voor Kristof, maar weerom nipt over. Scoren blijkt dit jaar toch zo moeilijk voor hem Gelukkig beschikken we de laatste weken over een spits die uit het niets kan scoren. Vlak voor rust een bal voor doel en Hamid kan van dichtbij binnenkoppen. Alles werd zo terug mogelijk !

Met de nodige spirit begonnen we aan de tweede helft en niet snel daarna kwamen we terug in de wedstrijd door mistasten van de doelman van Groenendaal. Weerom was het de dekselse Hamid die de bal veroverde en tegen de netten trapte. Maar in plaats van op ons elan verder te gaan, verzwakten we weer en verloren meer duels. Halverwege de tweede helft resulteerde dit in een vierde goal voor Groenendaal. Drie duels op rij werden verloren en ten slotte haalde Erik de Groenendaal-spits neer in de grote rechthoek. Penalty, goal en boeken toe !

Achteraf gezien heel spijtig dat we deze wedstrijd op zo een manier verloren, zeker omdat de tegenstander te pakken was. Maar het zij zo . Volgende week er weer tegenaan tegen de leiders van de reeks, VDP !

Kristof

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark