Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Simikos - Racing Kiel: 1-6

Veteranen bericht gepost op: 05-02-2006

Vandaag stond de sleutelwedstrijd van de huidige competitie op het programma.

Bij winst werd Simikos teruggeslagen op 5 punten, wat in deze fase van de competitie redelijk veel is, bij verlies wipte Simikos over ons naar de 2e plaats en kon Driehoek de kloof tot 4 punten uitdiepen.

Vooraf zag het er naar uit dat de personeelsproblemen ons weer serieus parten zou spelen. Enkel Mark Vervecken zou terugkeren in de basisploeg maar Dirk Vercauteren zou dan weer forfait moeten geven met de opgelopen blessure van vorige week.

Bij aankomst op het veld van Simikos bleek echter dat de voetbalgoden ons gunstig gezind waren. Niet alleen had god in de persoon van Paul Walschaerts er voor gezorgd dat Jan Fransen onze ploeg kwam versterken maar ook verloren zoon Erik Mory was plotseling uit de as herrezen.

We kenden zowaar een positief selectieprobleem. Zouden we Jan Fransen als laatste man posteren om de goedscorende aanvalslinie van Simikos te neutraliseren of zetten we hem mee in het middenveld om zo het voetballend vermogen nog wat op te krikken ? Er werd geopteerd voor de 2e optie .

Simikos is een typische counterploeg waardoor het van cruciaal belang is om niet op achterstand te komen.

Dat zou vandaag niet gebeuren. Reeds vanaf de eerste minuten werd de thuisploeg langs alle kanten overklast.

Het was dan ook niet lang wachten op het eerste doelpunt. Op de 3e minuut lanceerde Bruno de infiltrerende Eric Van Caethoven die met een voorzet-schot Ludo vandewalle bereikte. Lu had de verdienste van op de juiste plaats te staan en tikte de belangrijke 0-1 binnen.

Simikos was echt geen partij voor een ontketend Racing. Enkele minuten later was het opnieuw prijs. Dave Thomas stuurde Erik Mory de diepte in en deze rondde enig mooi af. 0-2 !!

De 1e helft was echt van het beste wat de vets dit jaar op de mat toverden. Net voor de rust werd de wedstrijd in zijn definitieve plooi gelegd. Bruno en Jan Fransen rolden de volledige linkerflank op en de wereldpas van deze laatste werd in 7 tijden door Ludo vandewalle in doel gewerkt. Meteen tijd om te gaan rusten.

De 2e helft begon op dezelfde manier als de eerste nl. met een doelpunt. Bruno Claessens werd vrijgespeeld in het strafschopgebied en de sterkspelende Lu kon zijn onechte Hattrick volmaken. 0-4.

De wedstrijd werd bitsiger en veel voetbal was er niet meer te zien. Het was wachten tot 20 minuten voor tijd om de forfait-score vol te maken. Mark Vervecken werd randje buitenspel weggestuurd. Hij legde de bal beheerst en niet egoistisch voor de voeten van Erik Mory en de 0-5 was een feit.

Er werd nu meer gescholden en geschopt dan gevoetbald.

Ook de scheidsrechter begon zich aan het spelpeil aan te passen. Te pas en te onpas werd er buitenspel gefloten, zelfs bij rechtstreekse vrije trappen naar doel. Simikos lukte nog een mooie eerredder, weliswaar door de foute kerel .

Uiteindelijk legde Jan De Keyser met een koelbloedige dribbel de 1-6 cijfers vast.

Dit was wellicht de beste prestatie van het seizoen.

De defensie met als sluitstuk Rudi Franck, Jan Waegemans en Jef De Cock in de mandekking gaf geen krimp tegen de irritante spitsen, het middenveld was heer en meester en onze spitsen scoorden samen 5 van de 6 doelpunten. Moet er nog zand zijn?

Volgende week mag Simikos haar frustratie verder uitwerken op leider Driehoek en spelen wij tegen OSSMI dat deze week Leugenberg met 4-0 klopte en vorige week Driehoek 2 punten ontfutselde. Niet te onderschatten dus. Volgende week wordt weeral een cruciaal week-end. Maar herkent men een grote ploeg niet in de grote momenten ?Bruno

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark