Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Rapid - Racing Kiel : 2 - 3

3e ploeg bericht gepost op: 13-02-2006

Terug aanknopen met de overwinning, was het doel van deze speeldag en zoals u ziet, we zijn daar dus in gelukt; dat het dan nog bij onze "vrienden" uit Rood Wit Deurne gebeurde, is een dubbele genoegdoening.

Schitterende eerste helft van ons ploegske, die Rapid alle kleuren van de regenboog liet zien, de 1-2 bij de rust was zeer gevleid te noemen (1-4 zou verdiender geweest zijn).

Het begon nochtans slecht, wij het balbezit en de mooie combinaties en n counter van Rapid na 5 minuten, en Sven verkeek zich op de voorzet en zag de bal achter hem in de hoek binnenvallen.

De druk dan opvoeren is de boodschap, maar dat is rapper gezegd dan gedaan, niettemin toverden onze spitsen (Kevin en verloren zoon Jonathan) de fluweelste baltoetsen na elkaar en schoven de middenvelders William, Philip, Manu, Bart en nieuwe zoon Raf op tijd en stond in, terwijl Can en Tim Walschaerts samen met sluitstuk Dirk de weinige aanvallen van Rapid afblokten.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat Tim op perfect gesneden hoekschop van Jonathan de meer dan verdiende gelijkmaker binnenbuffelkopte. Even later gaf Manu ons de voorsprong na een lang uitgekiende hoekschop via Jonathan naar William, perfecte n-twee met Phille op een afstand van 40 meter (terug bij dezelfde cornervlag), lage voorzet naar Manu dus die subtiel via paal-rug keeper de 1-2 aan de eerste paal binnentikte.

Rapid mocht dus blij zijn met de 1-2 achterstand, want de vrije schop van William en de loeier van Bart (op 't achterwerk van Kevin) verdienden meer dan deze vermelding in dit artikel.

Tweede helft brak aan met een agressiever (remember de vijandschap tussen Kiel en Deurne) Rapid dat ons willens nillens tegen de goal drukte, niettemin braken we gevat uit op de counter, maar noch Manu, Bart, Jonathan of Kevin konden de keeper verschalken (ook te danken aan de zwakke buitenspelleiding van de scheidsrechter, die enkele nieuwe buitenspelregels aan de nu al moeilijke materie toevoegde).

Rapid kwam dus terug op 2-2 via afgeweken bal die voor de voeten van de spits belandde, die niets anders kon doen dan binnenleggen.

Gelukkig werden we op tijd wakker en zorgden we terug voor het meeste gevaar, Rapid begon op het vuile af te spelen (wij zijn kankerratten, maar zij spelen volgend seizoen in derde tegen FC Poelkapelle, met alle respect voor Poelkapelle) en weer dankzij vrije trap kwamen we terug op voorsprong: William op maat naar Bart die met een halve omhaal onder de deklat besloot, een mooie goal na een mooie match met de drie punten naar 't Kiel: wat een mooie zondagmorgen...Bart

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark