Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Ik Dien : 2-0

1e ploeg bericht gepost op: 21-02-2006

Een zeer belangrijke overwinning met het oog op het behoud. Onze keeper Tom Walschaerts onderscheidde zich onder de lat en hield op de belangrijke momenten Racing Kiel recht. Desondanks waren we op basis van de kansen toch veruit de beste ploeg, maar ere wie ere toekomt ...

Er lijkt terug wat vertrouwen in de ploeg te zijn geslopen en vooral het middenveld presteerde vrij sterk. Pan Luypears was absoluut de smaakmaker centraal, altijd klaar kijkend en met zijn kleine gestalte n van de sterkhouders van onze luchtmacht.

Het wordt stilaan eentonig maar Ibrahim Rahnan verdiend alweer een pluim, hij was alweer maker van n van de doelpunten en dribbelde de hele Ik Dien-defensie met enige regelmaat op een hoopje. We zullen hem missen volgend seizoen! Het is dan ook meer dan waarschijnlijk dat hij terug in hogere regionen zal gaan spelen en zo zijn plaats bij het Nigeriaans elftal voor de volgende Afrika cup kan afdwingen. Wij wensen hem in ieder geval het allerbeste maar zover is het nog niet, en zolang kunnen wij nog genieten van zijn onvoorspelbare bewegingen en vechtlust.

De wedstrijd kort : We gingen rusten met 1-0, en verdienden meer; o.a. een kopbal van Mro botste via de onderkant van de lat terug uit het doel en kon net niet worden binnengewerkt door Ibrahim. Ik Dien kwam n keer zeer gevaarlijk opzetten, een bal viel goed in de zestien, gevolg een wereldsave van Tom W. was nodig om de 1-0 op het bord te houden. In de tweede helft was Ik Dien zelden echt gevaarlijk en het wachten was op de 2-0. Vlak na rust werd dan eerst een schot met de hand beroerd door een Ik Dien speler in de baklijn, de scheids negeerde deze zuivere penalty maar Ibrahim R. knokte zicht terug aan de bal en schoot in de draai de 2-0 binnen.

Met nog 4 wedstrijden te gaan blijven we op 6 punten voorsprong van degradatiekandidaat nr.1: Stabelino die hun wedstrijd ook wonnen. In interne kringen wordt er alvast terug naar boven gekeken; om het in Olympische termen uit te drukken : "zelfs een bronzen medaille zit er nog in!". Dus zondag allen op post in het Brasschaatse voor de topper tegen OSSMI !Steven P.Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark