Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Riko Hubertus: 3-0

Veteranen bericht gepost op: 10-09-2006

Voetbal kan toch fantastisch zijn.

Na de wanprestaties op het einde van de vorige competitie en het debacle in de bekercompetitie was het positivisme van de laatste seizoenen ver zoek.

Enkele sterkhouders hielden het eveneens voor een hopelijk korte periode voor bekeken (Jan Fransen en Mark Vervecken). Marc Loots liep een ernstige knieblessure op wat hem waarschijnlijk voor een lange periode van de groene grasmat zal houden. We wensen Marc alvast veel sterkte.

Wat nieuwelingen betreft, waren er veel geruchten maar uiteindelijk was er enkel Kris (of Chris) Salden die de Racing kwam versterken. Tot we zondag in de kleedkamer kwamen... en daar ene Kristof Stefansky mochten begroeten.

Deze jongen is natuurlijk een enorme versterking voor onze squadra. Kristof verwittigde ons voor de wedstrijd dat hij in 4 maanden geen bal heeft geraakt en dat zijn conditie nog niet optimaal is maar in de wedstrijd liet hij toch zijn klasse zien.

De ploeg zag er als volgt uit:

Hugo in de goal, achteraan Dirk Vercauteren, Rudy Franck en nieuweling Kris Salden, op het middenveld Eric Van Caethoven, Jef De Cock, Dave Thomas, Bruno Claessens en Ludo vandewalle en vooraan Eric Mory en Kristof Stefansky. Patrick Vanbeneden en Jan Waegemans waren de doublures en Luc Korthoudt had last van een gekneusde rib.

Het leek wel dat iedereen naar eerherstel zocht voor de belabberde prestaties van de laatste weken.

Alles klopte en alhoewel Riko niet echt onder lag, was het toch de Racing dat de lakens uitdeelde. Na 15' viel uiteindelijk de verdiende goal. Bruno trapte een voorzet vanop links richting Stefansky . Hij blokte enkele verdedigers waardoor Eric Van Caethoven vanuit een scherpe hoek kon binnentrappen. De rest van de 1e helft ging goed op en neer met aan beide zijden een penaltygeval. De scheidsrechter was consequent en floot 2 keer niks. Bizarre kerel trouwens. Hugo duwde nog een zwaar schot tegen de deklat maar de goal viel uiteindelijk weer aan de goeie kant. Net voor de koffie kon Stefansky zich goed vrijmaken en met een prachtige overhoekse knal trapte hij de geruststellende 2-0 op het bord.

De 2e helft was een kopij van de eerste. Goed op en neer met het iets betere spel voor de Racing. De doodsteek voor Riko viel op de 58e minuut. Kristof Stefansky tikte de bal naar Bruno Claessens die handig de buitenspel en de keeper omspeelde en zo met de bal tot in doel kon lopen. 3-0. De match was gespeeld.

Uitblinkers noemen zou dit verslag te lang maken . Toch wil ik Lu vandewalle vermelden die op een voor hem ongewone plek een sterke match speelde. Of de aerodynamische Erik Mory die constant de Riko-verdediging opjoeg. En wat te zeggen van Jef De Cock die als een pitbull iedere aanval van Riko in de kiem smoorde. En tot slot nieuweling Kris Salden die overal een (lang) been tussen stak. Volgende week komt de rest van de ploeg aan bod. Good Luck !!

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark