Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Seja - Racing Kiel: 1-5

Veteranen bericht gepost op: 15-10-2006

Na de te vermijden nederlaag van vorige week diende er tegen Seja iets rechtgezet te worden.De ploeg van vorige week mocht de komst van enkele "nieuwkomers" begroeten.

Jan Fransen nam de draad weer op, evenals Mark Vervecken. Dennis Geritsen mocht als enige echte nieuweling onmiddellijk in de basis starten.

Dirk Vercauteren kwam terug uit blessure maar vermits we met een gigantische kern aanwezig waren verkoos hij om nog een week te rusten. Bart Kox nam zijn plaats weer op na een weekje verkiezingsleed.

Een geweldige ploeg op een geweldig veld dat moest een fantastische pot voetbal geven. En dat werd het ook.

Na 7' was er het eerste hoogtepunt van de match.

Dennis Geritsen werd foutief van de bal gehouden- op een andere manier is dat eigenlijk onmogelijk- aan de rand van het strafschopgebied.

Dave Thomas zette zich achter de bal en ramde het ronde ding keihard in de rechterbovenhoek. Een fantastische goal !!

De vreugde was echter van korte duur. Een aanval vanop links werd volgens de scheidsrechter foutief afgebroken en tot ieders verbazing legde hij de bal op de stip.

1-1 en alles te herdoen.

De wedstrijd ging vlot over en weer met 2 voetballende ploegen. Seja counterde gevat en vooral hun lange ballen binnen ons doelgebied zorgden regelmatig voor gevaar. Het bleef echter 1-1 tot aan de rust.

Na de rust stond er eigenlijk maar 1 ploeg op het veld en dat was de Racing.

Sorry een onderbreking. Even naar de uitslagen kijken...we staan godverdomme den eerste !!

Terug naar deze morgen. Seja zat door zijn beste krachten. Enkel de lange ballen zorgden af en toe voor wat stress en de eigen gemiste kansen voor wat frustratie. Op de 70e minuut was het dan zover. Mory werd in de diepte gestuurd, trapte in eerste instantie op de seja-keeper maar legde de terugkaatsende bal naar Dave Thomas, die meedogenloos afwerkte. 1-2.

Seja was inmiddels tot 10 herleid en was rijp voor de slacht. En zo geschiedde. Een mooi uitgesponnen aanval belandde uiteindelijk bij de sterk spelende Mark Vervecken. Mark trapte de bal enig mooi voor doel waar Bruno op acrobatische wijze binnenkopte: 1-3.

Even later zette Dennis "Bergkamp" Gerritsen de kroon op zijn sterke prestatie door de buitenspel en de doelman te omzeilen en zo de 1-4 op het bord te tikken.

Bruno maakte er in de laatste minuut nog 1-5 van.

Een prachtige match werd op passende wijze afgerond.

We moeten nu niet meer naar achteren kijken maar ons blijven handhaven in de kop van de hoogste reeks.

Wie had dit verwacht ??

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark