Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Vremde - Racing Kiel : 2-4

1e ploeg bericht gepost op: 17-10-2006

Een bevrijdende overwinning na een spannend slotoffensief. De wedstrijd kon al gespeeld zijn na de eerste helft, maar stevende af op een volwaardige Griekse tragedie...

De Racing speelde een zeer sterk eerste half uur met regelmatig snelle en vloeiende combinaties. Vremde speculeerde op de counter, en werd overklast op het middenveld. Dane kon op het kwartier een voorzet van Ibrahim via de onderkant van de lat binnenkoppen. De Racing bleef aanvallen maar vergat de 0-2 te scoren.

In de 40ste minuut resulteerde pijnlijk balverlies op de helft van Vremde in een snelle tegencounter: lange bal vanop de eigen helft, spits breekt door en scoort met een mooie lob: 1-1 tegen de gang van het spel in.

De onzekerheid die al enkele weken in de benen was geslopen sloeg meteen terug toe en Vremde kreeg meer vat op de wedstrijd. Resultaat: een te vermijden foutbal aan de zijkant van de rechthoek, voorzet-kopbal: 2-1 in de 44ste minuut ! Van een wendingspunt gesproken, de nieuwe Windkracht 10 film werd spontaan afgelast na het aanschouwen van zo'n dramatische ontwikkeling.

Met teneergeslagen hoofden doken we allen de catacomben in waar o.a. levende legende Marc Boehme de nodige peptalk aan de man bracht. We konden terug met een strijdershart het plein op, op zoek naar de wederopstanding!

Enzo gebeurde het: hoewel Vremde ons danig deed wankelen met hun snelle counters bleven we erin geloven. Marc maakte zijn status nog legendarischer wanneer hij een bal die werd teruggelegd naar de grote baklijn met een strak,laag en gekruisd schot binnenschoot! 2-2 vroeg in de tweede helft alles was terug mogelijk.

De wedstrijd brak open en de snelle verse flankspelers van Vremde kwamen regelmatig gevaarlijk opzetten maar scoren lukte niet. De Racing zette een aardig slottoffensief op poten met verse krachten, zoals Kingsley die een wereldgoal van formaat maakte: 2-3 met nog tien minuten te gaan. De doodsteek viel in de 89ste minuut toen Ibrahim, zoals alleen hij dat kan, heel de verdediging (4 man!) oprolde en de 2-4 tegenvoets binnenschoot.

Een wedstrijd die hopelijk het nodige vertrouwen kan terugbrengen in de gelederen. In ieder geval belangrijke punten voor een club met historische ambities !


Steven P.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark