Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Nieuw Boechout - Racing Kiel vets.: 2-1

Veteranen bericht gepost op: 07-11-2006

Een stukje uit het verslag van de bekerwedstrijd van vorig seizoen:

"Nieuw Boechout, een ploeg uit de hoge middenmoot van de A-reeks, kunnen we het best typeren als een elftal die de Britse spelstijl hanteert m.a.w. zware duels, kort op de bal spelen en de bal snel naar voor trappen ."

Het enige want momenteel anders is, is dat ze nu in de lage middenmoot staan. Al de rest klopt nog steeds als een bus.

Nog een bijkomend probleempje was dat hun veld zeer klein is waardoor je echt niet van die gasten afgeraakt.

Enfin, het veld speelde ons weer parten.De eerste helft ging redelijk op en neer. Nieuw Boechout had het meeste balbezit maar wij de beste kansen. De eerste kans was voor ondergetekende op aangeven van een sterk spelende Bart Kox, maar de goeie thuisdoelman redde met de voet.

Even later kreeg Dennis een goeie mogelijkheid maar weer was de thuisdoelman paraat.

Kort samengevat kunnen we stellen dat de wedstrijd met de rust had gespeeld kunnen zijn maar het bleef bij een schamele 0-1. Die kwam er na een prachtige aanval over links opgezet door kapitein Lu vandewalle en Dennis Gerritsen. Deze laatste kapte zich mooi vrij en plaatste de bal in de rechterbovenhoek. Weer was de goalie bij de pinken maar de goed gevolgde Eric Van Caethoven kon a la Timmy Simons de voorsprong tegen de touwen koppen.

Boechout claimde nog een aantal strafschoppen maar de scheidsrechter reageerde niet.

Dat deed deze brave borst trouwens de hele wedstrijd niet. Vooral de forse langharige spits mocht lustig zijn gangen gaan. Deze jongen bezit de gave om iedereen ondersteboven te lopen zonder dat de ref er oog voor heeft. Echt niet plezant spelen.

De 2e helft kunnen we omschrijven als slecht.

Ludo kon net na de koffie nog wel een goeie kans afdwingen, maar het was Boechout die meer en meer de forsing ging voeren...en dat mag wel heel letterlijk genomen worden.

De 1-1 kwam er dan ook redelijk snel. Een vrije trap kon niet goed weg gewerkt worden en de lokale schutter dropte de bal mooi voorbij Hugo.

Nieuw Boechout bleef pompen en de onvermijdelijke treffer bleef niet uit.

De Racing was niet meer bij machte om de situatie recht te zetten. De 2e nederlaag op rij was een feit.

Te veel mensen bleven onder hun niveau, en dan neem ik mezelf er zeker bij, waardoor we voetballend te weinig konden inbrengen tegen de krachtpatsers van Nieuw Boechout.Volgende week beter tegen VDP. Een goeie ploeg op een goed veld op een slecht uur. Meer moet een mens niet hebben.Bruno

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark