Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

2e elftal: Cantincrode - Racing Kiel : 0-3

2e ploeg bericht gepost op: 18-12-2007

Den twee boekt op de ijspiste van Cantincrode een belangrijke overwinning en sluipt in de rangschikking naar de derde plaats. De Racing bediende zich van het betere Italiaanse "catenacchio" en maakte Cantincrode dood op de counter.

Wegens de onaangekondigde afwezigheid van 'kookpot' Abder moest ikzelf plaats nemen in de spits samen met de altijd scorende Ahmid en nam Pan Luypers (comeback na een beenbreuk) de vacature centraal in het middeveld over. Een ijslaag maakte voetballen op de Mortselse polder zeer moeilijk en toch trachtte Cantincrode via balbezit de Racing klein te krijgen. De Racing had het aanvankelijk moeilijk met de aanhoudende druk van Cantincrode maar voelde dat de 'cantjes' een gevaarlijk spelletje speelden. De Racing hield op eigen helft de ruimte klein waardoor de tegenstander weinig of geen kansen kon puren uit het niet aflatende balbezit. Een eerste Racing-prik werd uitgedeeld na een 7-tal minuten toen een perfecte lange pass van Alex in m'n loop werd gedropt spijtig genoeg leverde dit een zwakke afzwaaier op (Ronny Prins bekroonde me in m'n glorieperiode bij den n menigmaal tot 'salaadpoot' van het jaar). Toch een eerste hoopvolle tegenprik want eerlijk is eerlijk de Racing kwam amper tot voetballen en Cantincrode verdiend toch een eervolle vermelding voor het moedige aanvallende voetbal.

Even later was het dan toch raak, een voorzet van onze sneltrein op rechts Hugo werd door Ahmid gedevieerd en van vlak voor de doellijn door 'great old' Kurtje Simons binnengetikt: 0-1. De Racing kwam vanaf dan ook 'beter' in de wedstrijd, Cantincrode breide een dikke wintertrui aaneen maar kon op 90 minuten geen enkel schot tussen de palen voorleggen. We gingen dan ook hoopvol rusten met de 0-1 op het scorebord.

De tweede helft bleven de Cantjes verbeten verder breien zonder succes. De Racing daarentegen counterde scherp en rond het uur kon ikzelf de wedstrijd doodmaken na een mooie individuele aktie: ik lift de bal over de afstormende laatste verdediger en zet hem op het verkeerde been, zet een rush in naar het vijandig doelgebied maar besluit met een puntertje dat de alerte doelman nog net met een uitgestrekt been kon wegzetten. Voor de prijs van 'salaadpoot van het jaar' bij de reserven lijk ik nu toch uitgesproken favoriet.

Rond de 70ste minuut moest Hugo het veld verlaten (orders van de cosa nostra van den n) en kwam 'nieuwkomer' Kevin de rechterflank bezetten. Al met z'n eerste aktie bracht hij de hele Cantincrode verdediging (en middenveld) in verlegenheid maar liet na z'n mooie rush af te maken. Niet getreurd, nog geen 3 minuten later stiftte hij de bal schitterend over de verdediging en speelde mij vrij voor de keeper. Een perfect balletje om de keeper te lobben: gevolg ex-salaadpoot van het jaar legt hem ruim over doel en laat de luide kritiek van de immer aanwezige Roger 'Mouhrinho' doorsijpelen en 's nachts een belangrijke rol spelen in z'n nachtmerrie die tot dan toe onder natte droom werd gecatalogeerd. Koelbloedigheid van een spits noemen ze dat...

Omstreeks de 80ste minuut besluit Spencer dan vanuit een onmogelijke hoek dat het welletjes is geweest en met medewerking van de zon lobt hij de keeper (die op z'n doellijn stond!) in de verste hoek: 0-2. En inderdaad de 'altijd' scorende Ahmid was nog niet aan de beurt geweest, hij scoorde in de 88ste minuut de 0-3, even koelbloedig als altijd. Klaarstaan op de doellijn om de bal binnen te tikken en dan 'coppensgewijs' nog even wachten en pas binnenschuiven als elke tegenstander in de omgeving achter de bal is aan het spartelen. Ahmid speelde trouwens alweer een klasse-wedstrijd, gaf de ploeg de nodige ademruimte in de aanval door z'n balvastheid en tomeloze inzet, chapeau !

Een collectieve sterke taktische prestatie die den twee met een gerust gevoel de winterstop instuurt. (ex-)Leider OlVE liet belangrijke punten liggen in het verre waasland en als klap op de vuurpeil spelen de nrs 1 & 2 (olve-vdp) de eerste wedstrijd na de winterstop tegen elkaar, terwijl de Racing de haalbare kaart Simikos trekt en aldus de koploper sneller dan verwacht in het vizier zou kunnen krijgen...

Aan al wie ons lief heeft: prettige feestdagen en beste wensen voor het nieuwe jaar vol voetbalvreugde !Steven

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark