Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

vets. A: Racing Kiel - OLVE: 1-1

Veteranen bericht gepost op: 26-02-2008

Eerst efkes kijken naar de site van OLVE of er al een verslag van onze wedstrijd on-line staat. Niet dus.

We zullen dan zelf maar de waarheid schrijven.

Een belangrijk feit was dat onze topschutter Dennis niet fit genoeg was en dat we Filip Bellon als targetman gingen uitspelen.

OLVE werd onmiddellijk tegen het eigen doel geplakt en de Van Der Sar look-a-like moest alles uit zijn lijf halen om zijn doel schoon te houden. Neen, zo was het het echter niet.

Zo sterk was het niet. De wedstrijd was eigenlijk heel gesloten en de doelmannen moesten in de 1e helft weinig werk verrichten. Veel middenveldspel en een iets dreigender OLVE lijkt me een goede samenvatting van de eerste 45 minuten.

Eigenlijk zijn zulke matchen een drama voor een sterreporter. Je moet iets schrijven over een absolute topmatch, maar buiten wat gepingel op de middenlijn en een frommelgoal vlak voor de rust was er weinig te vertellen. Geen smerige fouten, geen degoutantjes te melden, de scheidsrechter deed ook zijn best. Tja...

Na de pauze trok OLVE zich massaal terug om te loeren op de tegenaanval. Alhoewel. De toffe gast die ze op het veld smeten was nu niet echt het prototype van een counterspits. Van Der Sar mocht stilaan uit zijn pijp komen. OLVE bewees waarom het de minst gepasseerde verdediging van de reeks heeft.

Filip Bellon kwam dicht bij een doelpunt, maar met een ultieme reflex werd zijn volley (hoe schrijf je dat ?) uit doel geranseld.

De tijd begon te dringen. Een schaarse counter van OLVE zorgde nog voor problemen maar Hugo en zijn kompanen hielden het kleinste verschil op het bord.

De fysieke power van ons geroemd middenveld zorgde dan toch voor gerechtigheid.

Eric Van Caethoven tikte de bal door naar Marc Boehme. Onze marathonman verlegde het spel naar de rechterflank en met een iets te hoge boogbal bereikte Bruno de opgerukte Dave Thomas die met de knie de bal in doel verlengde. 1-1.

De Racing had nog de wil om voor de overwinning te gaan...maar de benen niet.

1-1 . Een terechte uitslag. Het kampioenschap is gespeeld. OLVE is kampioen. Het is hun gegund.

De 3e helft was ook tof. Ongelofelijk hoe er over een match kan geluld worden.

Zo had een OLVE-er n van onze spelers voor vuilnisman aanzien. Laat dat nu juist een Doktoor zijn. OLVE had ook 9 gekwetsten. Als we 'de Pascal' mogen geloven hadden normaal die 9 gespeeld + de keeper + hijzelf.

M.a.w. er had maar 1 zwakke plek in hun ploeg geweest. ;)

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark