Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

vets.: Racing Kiel - Familia: 1 - 1

bericht gepost op: 02-03-2008

Vorige week hadden we de nummer 1 op bezoek, sinds vandaag de kampioen van het huidige seizoen, en deze zondag kwam de nummer 3 afgezakt naar de Wilrijkse pleinen.

Afwezigen waren Eric Van Caethoven, Filip Bellon en Dirk Huysmans. Gelukkig recupereerden we onze topschutter wat toch altijd een veilig gevoel geeft.

Er was veel wind en een taaie tegenstander die kort op de man speelde. Verre van ideale omstandigheden dus.

De 1e helft was zeer gesloten. Beide ploegen speelde wat halve kansen bij mekaar maar te weinig om te vermelden in dit verslag.

Net voor rust kon onze tegenstander de score openen met een poeier vanop 20-25 meter (ik kan slecht schatten maar het was in ieder geval een stuk buiten de backlijn).

Uw reporter van dienst gaat zich nu verdiepen in het resultaat van de zeer sterke halve finale van Eurosong en daarna is het weer genieten van de kapriolen van de beste voetballer op de Belgische voetbalakkers meer bepaalde onze Kielse rat, Hernan do nascimento Losada. Bij winst van de Euromillions speelt de nieuwe Lozano volgend jaar in de prachtige rood-zwart gestreepte uitrusting van de Racing.

We waren dus gebleven bij de 2e helft. Deze was een copy van de 2e helft van vorige week tegen OLVE.
Was het de druk van de Racing of de tegenstander die op de counter loert ?
Weten doen we het niet maar het resultaat is waarschijnlijk hetzelfde: 9 Familianen in het strafschopgebied die hardnekkig staan te verdedigen.
Een speciale vermelding wil ik hier geven aan Marc Boehme die met zijn enorme actieradius het grote verschil maakt t.o.v. vorig seizoen.
We spelen enkele goeie kansen bij mekaar maar de imposante figuur in doel bij Familia houdt de netten schoon.

Zeker het vermelden waard was de ongelofelijke knal van Kris Salden maar jammer genoeg spatte zijn poeier net naast de paal tegen de reclamborden te
pletter.

Na 40 minuten onafgebroken aanvalsgeweld kregen we uiteindelijk loon naar werken. Een hoekschop bleef hangen in het strafschopgebied, een Familiaan wilt met de bal aan de haal gaan maar moet gebruiken maken van zijn arm.
De scheidsrechter fluit strafschop. Een beslissing die zeker voor interpretatie vatbaar is. Enkele gele en rode kaarten (voor onze Borsbeekse vrienden) later brengt Dennis terug rust in de keet door de penalty droog binnen te trappen. 1-1.

De overige tijd was een maat voor niets. De topper eindigt op een billijk gelijkspel.


Enkele uren later wordt Cercle Brugge terug met de voeten op aarde gezet door onze paarse helden.De ploeg:
Hugo Davits
Jef De Cock, Kris Salden, Dirk Vercauteren (75' Eric De Cuypere), Luc Korthoudt
Bruno Claessens, Dave Thomas, Marc Boehme, Bart Kox
Erik Mory, Dennis Gerritsen

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark