Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Vets. A: Helderhoek - Racing Kiel : 2-3

Veteranen bericht gepost op: 10-11-2008

In een wedstrijd waarin goede met slechte momenten werden afgewisseld, behaalde de Racing een broodnodige overwinning tegen een taai Helderhoek.De Koninklijke van het Kiel begonnen furieus aan de wedstrijd en konden reeds voor het kwartier een geruststellende voorsprong bij mekaar spelen.

Dennis had immers op de 12e en 14e minuut zijn doelpuntaantal met twee eenheden aangedikt. Eerst swingde hij voorbij zijn rechtstreekse tegenstander om de thuisdoelman kansloos te laten en even later kopte hij een hoekschop keurig binnen.

De match verwaterde en Helderhoek kwam terug in de wedstrijd. Op de 25e minuut konden zij dan ook de aansluitingstreffer scoren. 1-2.

De scheidsrechter kreeg last van de hevige rukwinden en begon eigenaardige beslissingen te nemen. Enkele Racingers verloren de pedalen en HH kon van de situatie profiteren om net voor rust de gelijkmaker te netten.

De 2e helft beloofde een moeilijke klus te worden.

Maar dan gebeurde het : Fiko kreeg de bal aangespeeld aan de backlijn van HH en met een magistrale trap verrastte hij de thuisgoalie. Na de match hebben we de auteur van het doelpunt nog even om een reactie gevraagd:

"Het was een fantastische goal zoals die van Van Basten. Hij vloog recht in de pin" , aldus de uitbater van eethuis Istanboel op de Blancefloerlaan 4 te Antwerpen LO. Van Basten zal ooit weleens zo'n simpele goal hebben gemaakt en "de pin" bleek volgens enkele getuigen de rechter-beneden-pin te zijn. Achteraf bleek het wel de winning-goal te zijn. Misschien wel de belangrijkste van het hele seizoen. En op zo'n belangrijk moment zo'n treffer scoren is alleen maar weggelegd voor de allergrootsten.

Fiko, voor mij een gratis Pitta-schotel aub.

Mory en Abbi dwongen nog enkele mooie kansen af maar de geruststellende kloof kwam er niet.

Het bleef spannend tot de laatste minuten maar de Rossoneri van het Kiel gaven geen krimp.

En zo werd op de vooravond van de komende toppers tegen Cantincrode en Familia een belangrijke zege geboekt.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark