Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Vets. A: Bacwalde - Racing Kiel : 2-4

Veteranen bericht gepost op: 08-12-2008

Een taai Bacwalde maakte het de Racing zeer moeilijk. In de slotfase van de wedstrijd moest de thuisploeg zich uiteindelijk toch gewonnen geven.

Een ongewone zondag was het.

Niet alleen was er het aanvangsuur dat beter kon, waren er vestimentaire problemen (truitjes met korte mouwen....brrrr), had "Sint" Jos pistolets met pate bij voor de brave spelertjes, had den Beerschot nog eens gewonnen maar kwam den arbiter ook nog eens te laat aan op den akker van Bacwalde. Op zijn "papiereke" stond half twee.

Ge zou voor minder de concentratie verliezen.

Bacwalde, 9 op 9, werd niet onderschat. Vooraf werd er gekozen om eerst naar de vettige kant te spelen.

De Racing was van begin af de betere ploeg maar de modder en de uitstekende thuisdoelman konden alsnog een voorsprong uitstellen.

Op de 20e minuut barstte de wedstrijd los. Een knappe een-twee Bellon-Dennis werd door deze laatste vanuit een scherpe hoek onder de keeper geschoven. 0-1.

Lange duurde de pret niet want even later viel een klutsbal voor de voeten van een oranje aanvaller en de bordjes hingen terug in evenwicht. 1-1.

Velen onder ons dachten terug aan de horror-match tegen Adler toen Bacwalde vanuit het niets de 2-1 binnen trapte. Een vrije trap werd keurig over het muurtje getrapt en zo waren we op achtervolgen aangewezen.

De scheidsrechter floot 5 minuten te vroeg af zodat we snel aan de voorbereiding van de 2e helft konden beginnen. De veldbezetting werd aangepast.

Jef werd in de ploeg gebracht. Hierdoor konden de flanken dieper spelen en kon Abbi zich meer op de aanval toeleggen.

Bacwalde werd tegen het eigen doel geplakt maar verder dan enkele mislukte schoten kwamen we voorlopig niet.

De appelsienkleurige tegenstander greep alle truuken van de foor aan om hun voorsprong te verdedigen.

Uiteindelijk viel de gelijkmaker toch. Op het uur verstuurde Abbi een vrije trap naar het hoofd van Dennis die de bal volgens het boekje terugkopte naar Kris Salden. Kris aarzelde niet om zijn eerste van het seizoen tegen de netten te knallen. 2-2.

De Rossoneri van het Kiel konden nu op zoek gaan naar de overwinning . Op minuut 71 was het uiteindelijk zover. kapitein Boehme speelde Bruno mooi vrij en vanuit een haarscherpe hoek werd de thuisdoelman voor de 3e keer geklopt.

Minuten later redde keeper Sven een gemaakt doelpunt en zo was de veer helemaal gebroken bij de mannen uit Boechout.

Tot slot zette de sterk ingevallen 49-jarige Luc Korthoudt de kroon op het werk door met een curvatorisch schot (= een boogbal, schot met curve) de 2-4 eindstand binnen te schieten.

Een moeilijke wedstrijd werd tot een goed einde gebracht. Na de match waren er nog hot-dogs en patee van de ChJef.

Volgende week de kraker tegen VDP. Iedereen paraat.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark