Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Vets. A: Racing Kiel - OLVE: 4-3

Veteranen bericht gepost op: 08-02-2009

Misschien is het niet goed om na zo'n match onmiddellijk aan een verslag te beginnen. Anderzijds zit er nu nog wat adrenaline in het lijf zodat we niet te soft gaan worden.

Preud'homme voelde zich na de bekermatch geneukt in stilte, de Rossoneri van het Kiel werden bijna geneukt op klaarlichte dag, met veel lawaai door een man met een gele trui en rode kaarten in zijn zak.

Wie wekelijks de verslagen leest zal ons niet kunnen betichten om het eigen falen af te schuiven op een zwakke ref maar wat we vandaag meemaakten tartte elke verbeelding.

Op de 50e minuuut begon de schijts aan zijn one-man-show.

een corner voor OLVE wordt weggekopt door Dave Thomas en de ref fluit...penalty . Bovendien wordt Dave nog bestraft met een 2e gele en dus rode kaart.

Strafschop dus. Sven kiest de goede hoek en houdt de nul, maar de zielepoot legt de bal opnieuw op de stip omdat een Racinger te vroeg was ingelopen.

Er ontstond nog een discussie of de oorspronkelijke penaltytrapper mocht vervangen worden door een andere maar uiteindelijk werd het 3-1.

De Racing was helemaal de kluts kwijt door zoveel onrecht. Het "beste" moest echter nog komen.

Nadat OLVE de 3-2 had gescoord werden we herleid tot 9.

De gele trui werd aangelopen door Jos en voelde dit aan als een slag. Een rode kaart was het gevolg. En zo waren we nog met negen. Negen kleine negers ... daar leek het op. kleine negertjes die de blanke man met de gele trui moesten vermaken.

Iedereen liep de longen uit het lijf maar de uittredend kampioen rook bloed. En na een mooie aanval vanop links konden ze de gelijkmaker scoren.

Er waren nog een 10-tal minuten te spelen en de nederlaag leek nog een kwestie van tijd.

Toch was bij OLVE het beste van de soep en de 9 Racingers konden het evenwicht herstellen.

En 2 minuten voor affluiten gebeurde dan nog het onwaarschijnlijke.

De Racing kreeg een vrije trap op de middellijn.

Kris Salden trapte de bal richting John, John kopte de bal richting penaltypunt waar Bruno via een OLVE-er de doelman te grazen nam. Dolle vreugde na een wedstrijd waarover nog veel over nagekaart zal worden.

Oh ja...er was ook nog een eerste helft waarin vooral Dennis zijn klasse weer eens liet bewonderen.

3e minuut: Erik Mory, zijn laatste match als dertiger, trapt een mooie dieptepas, Dennis omspeelt de doelman, zet de verdediger op de doellijn op het verkeerde been en trapt in de korte hoek binnen.

25e minuut: De doelman trapt te kort uit, Dennis onderschept en trapt lakoniek binnen.

28e minuut: Bruno stuurt Dennis in de diepte en Piet van Olve kan hem enkel foutief afstoppen. Dennis achter de bal en 3-0.

Iedereen dacht dat de match gespeeld was maar zoals hierboven beschreven viel dat wel effe serieus tegen.

Scheidsrechter zijn is geen lachertje. Het is een moeilijke taak waarvoor niet iedereen geschikt is.

Bovendien is er een tekort aan fluiteniers wat het probleem nog groter maakt.

Laat ons hopen dat de ref een slechte dag had en dat hij 2 keer nadenkt over de beslissingen die hij vandaag heeft genomen.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark