Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

OLVE - Racing Kiel: 0-3

Veteranen bericht gepost op: 19-10-2010

De Racing mocht vandaag vroeg uit bed want er moest om 10.30Hr op de prachtige grasmat van OLVE gevoetbald worden. Persoonlijk is dit een van mijn favoriete matchen. Voor de wedstrijd kwamen we te weten dat de gebroeders Pinto definitief afhaken. Waarom weet niemand. Misschien is 70EUR lidgeld wat veel ??

Wie wel alle momenten aangrijpt om met de vrienden te komen shotten is onze sympathieke Chileense spits Alvaro. Alvaro verhuisde terug naar het verre Chili maar als hij naar Europa komt brengt hij zijn voetbalschoenen mee. Toppie!

Om de voeling met de top niet te verliezen moest er vandaag gewonnen worden. Gelukkig is OLVE een ploeg die ons goed ligt.

De Rossoneri startten gretig. De bal werd goed rondgespeeld en de spitsen wogen op de Edegemse verdediging. Na 10 minuten kwam Alvaro alleen voor de OLVE-doelman maar deze kon het gekraakt schot pareren. De afgeweerde bal kwam in de voeten van Spencer maar zijn trap werd door een verdediger uit doel gehouden. De Racing was baas en de corners stapelden elkaar op. Een van die hoelschoppen werd door een OLVE-er bijna in eigen doel gekegeld maar de bal ketste tegen de dwarsligger.

Op het half uur kregen we eindelijk loon naar werken. Fiko stuurde een sterk spelende Rama de diepte in en zijn voorzet werd door Spencer proper binnengetrapt. 0-1 . Voor Spencer de eerste goal bij de veteranen. En het zal (zou) zeker niet zijn laatste zijn.

In het begin van de 2e helft hadden we het moeilijk. OLVE kwam sterk opzetten. Op een vrije trap leek de gelijkmaker een feit maar door een geweldige reflex van onze keeper Sven behielden we onze kleine voorsprong. OLVE kreeg even later een nieuwe kans maar de Kielse panter had zijn hoek vakkundig verkleind waardoor Stafke het kader miste.

Sven vond het nu welletjes en met een verre uittrap lanceerde hij Spencer die de bal mooi uit de lucht plukte en de lokale keeper geen schijn van kans gaf. 0-2 . De wedstrijd was gespeeld. De Racing hield de wedstrijd onder controle en na een knappe aflegger van Alvaro kon Rama de 0-3 eindstand op de tabellen trappen.

Wellicht was dit de beste prestatie van het seizoen.

Dante Bellon, zoon van de Fille, heeft een nieuw initiatief genomen: RacingVetsTV . Hier zal hij wekelijks reacties en zelfs samenvattingen plaatsen.


RacingVetsTVPrachtig gedaan, Dante !

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark