Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Rapid - Racing Kiel: 1-2

2e ploeg bericht gepost op: 13-12-2010

Met exact elf spelers (het was nog nipt) gaf de tweede ploeg Rapid partij, een match die vorig seizoen blijkbaar in de tweede helft uit handen was gegeven. Met die herinnering in het achterhoofd ging de ploeg vol in de aanval en etaleerde ze voor het grootste deel van de eerste helft haar technisch meesterschap door Rapid helemaal weg te drukken. Enkele halve en hele kansen later bleef de 0-0 echter op het scorebord en was het oppassen voor nervositeit bij de zeldzame tegenprikken van Rapid, die vooral op corners probeerden te dreigen.

Het was uiteindelijk op een lage vrije trap dat Racing de score kon openen. De eerste poging werd nog geweerd maar Simon ramde de rebound van dichtbij tegen de netten, een verdiende en logische voorsprong.

In de tweede helft kwam Rapid er in eerste instantie helemaal niet aan te pas, Racing combineerde naar lieve lust, soms zelfs dwars door het centrum, maar kon tegen een zwakke verdediging de zege niet veilig stellen. Rapid ging dan wat hoger spelen om de druk af te houden en kwam er vaker uit langs de flanken, mede door de hoogte van de Racingbacks (sorry jongens). De match werd evenwichtiger en op de eerste echte kans lobte een Rapidspits onze keeper, het deksel op de neus. Na enkele niet heel goed uitgespeelde counters verzuimde Rapid ons helemaal uit te tellen, waarna onze opnieuw verhoogde druk eindelijk resultaat opleverde. Na een doorgeschoten inworp tikte Hugo de bal voorbij een grabbelende keeper. Gerechtigheid en drie punten voor de tweede ploeg!Willem Migom

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark