Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

OAXCO - Racing Kiel: 0-3

2e ploeg bericht gepost op: 07-02-2011

Een tijdje geleden dat we nog eens in de namiddag mochten spelen.

In deze periode van het jaar blijkt Racing Kiel plots weer een tekort aan spelers te hebben. Nogal wat afschrijvingen bij ons fanionelftal met als gevolg dat Hugo den een mocht/moest gaan versterken. Het tweede gevolg was dat den twee een mannetje tekort kwam. Een onverwachte oplossing, doch achteraf bekeken een dikke meevaller, viel uit de lucht; veteraan Ramazan kwam ons uit de nood helpen. Met zijn elven zou het moeten lukken.

Met een stevige rugwind schoten de rood-zwarten heel sterk uit de startblokken, waardoor de talrijke ( grapje) toeschouwers in de eerste minuten reeds waar voor hun geld kregen; het regende kansen, waarbij vooral in de aanvangsfase de broers Zannahi alsook hun vriendje Seddik een hoofdrol speelden.

Als Hamid na 5 minuten alleen op doel mocht afgaan, randje buitenspel zoals altijd bij hem, dacht iedereen dat hij ons op voorsprong zou trappen . Niet dus, de bal ging naast. Na 10 minuten was het dan toch zover. Een schitterende lange bal, ik dacht van Simon, richting Hamid die het leder van iets buiten de grote rechthoek magistraal in de winkelhaak knalde.

Nog geen minuut later stuurt een erg bedrijvige Seddik Yassine alleen naar het doel maar de plaatselijke doelman redt met de voet.

Kort hierna opnieuw Seddik op links, voorzet over de grond, zwak afgewerkt.

Rond het kwartier een hoekschop Rama, Seddik legt af, Steven knalt over.

En het bleef maar doorgaan; Yassine mocht nog eens alleen op doel af doch lobt de bal over en Nafie trapt de bal van dichtbij tegen de lat.

Na 20 minuten hadden we eigenlijk 4 5 goals moeten voorstaan.

Toen vond de man in het zwart de tijd aangebroken om zichzelf ook in de kijker te plaatsen.

Na enkele betwistbare beslissingen langs beide kanten waarop enig commentaar volgde ging de scheids ook met de zijlijn in discussie en meldde aan iedereen die het wou horen dat hij ermee zou stoppen en dat iemand anders, die het beter kon, maar moest blazen.

Dit bleef hij volhouden tot de rust, waarop hij de daad bij het woord voegde en effectief ook stopte.

Officieel (wedstrijdblad) meldde hij zich als gekwetst.

Na enig overleg tussen OXACO en Racing werd beslist dat een speler van de thuisploeg verder zou fluiten. Een goede keuze achteraf met een meer dan aangename tweede helft, zonder al te veel discussies.

Het kan ook aan de Racing hebben gelegen want eigenlijk kwam OXACO er zo goed als niet meer aan te pas. Mouche opnieuw uitstekend vervangende doelman, kan zich enkel een paar hoge ballen bij hoekschop en een opraper herinneren.

In het eerste kwartier werden nog enkele grote kansen de nek omgewrongen door onze Zanahi-voorlijn.

OXACO leek wel wat van slag.

Ook Kurt kwam alleen voor de doelman, wou deze dribbelen, doch deze ging gepast in de voeten.

Op het kwartier opnieuw een flitsende aanval op links, met in de hoofdrollen Seddik en Yassine. Het leek wel zaalvoetbal, inbegrepen tik- en zoolwerk, waarbij Seddik heel beheerst van dichtbij afrondde.

Racing heerste duidelijk en zowel

achteraan Simon, Ignace, Kurt,

midden - Yannick, Seddik, Steven en Rama

als vooraan met Nafie, Yassine en Hamid werden er nummertjes opgevoerd.

Altijd leuk voor de fans, inmiddels aangegroeid tot een vijftal.

Toen rond het halfuur Yannick in volle snelheid de backlijn inliep richting doel werd hij op de hielen getrapt door een plaatselijke verdediger. De gelegenheidsref aarzelde doch door sterk aandringen van Steven werd de bal op de stip gelegd. Toch wel terecht.

Onmiddellijk kwam Mouche uit zijn doel om de strafschop feilloos om te zetten.

De rest van de wedstrijd werd professioneel gecontroleerd met nog enkele vlijmscherpe uitbraken.

Het bleef bij 0-3.

Een prima wedstrijd om te bekijken.

Rudi

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark