Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

FC Boudewijn - Racing Kiel: 1-3

Veteranen bericht gepost op: 11-09-2005

Een nieuw seizoen, een nieuwe reeks - ondertussen staan we toch al in de serie B - en dus nieuwe tegenstanders.

De resultaten van Boudewijn in het voorbije seizoen waren verre van schitterend. Enig optimisme was dus gewettigd. Een gelijkenis met de voorbije seizoenen was er wel. Het gebrek aan een scheidsrechter. Aanvankelijk werd gedacht aan de licht geblesseerde Paul Struys om te fluiten maar Langs de lijn stond echter een min of meer onpartijdig persoon die zichzelf als scheids aanbood.

De wedstrijd begon zoals de voorbije weken in de beker: het regende doelkansen maar de goals bleven uit.

De tegenprikken van Boudewijn (een 3-tal in de 1e helft) waren echter niet ongevaarlijk.

Ruststand 0-0.

Na de pauze kwam Boudewijn aanvankelijk iets meer opzetten maar uiteindelijk belandden we toch weer in hetzelfde spelbeeld met de Racing aan het kanon.

Mory kreeg enkele unieke kansen maar de prima doelman van de thuisploeg bleef onklopbaar.

Omstreeks de 60e min. gebeurde het onwaarschijnlijke.

Boudewijn geraakt nog eens over de middellijn, De lokale spits werd door de buitenspelval geloodst en de 1-0 stond op het bord.

Lu vandewalle, niet aan de aftrap wegens werkzaamheden, verving even later speler-afgevaardigde-voorzitter Patrick vanbeneden. Zijn lengte zorgde voor heel wat problemen in de thuisverdediging. Een hoekschop werd door hem in doel verlengd maar de scheids had buitenspel gezien. Het bleef dus 1-0 met nog een 10-tal minuten te spelen. Luc Korthoudt behoedde ons nog voor de dodelijke 2-0 door een goede counter te onderscheppen.

5 minuten voor tijd kwam eindelijk de verlossing.

Bruno werd op rechts in het straatje gestuurd en zijn voorzet werd door een plaatselijke verdediger enig mooi in eigen doel verlengd. De Racing voelde dat er nog meer in zat. Even later werd een hoekschop door de Boudewijnen slecht weggewerkt en Marc Loots trapte in de draai de bal tegen de touwen. 1-2.

Boudewijn was volledig van de kaart. Mory onderschepte de aftrap, zette een een-tweetje op met Ludo en de 1-3 einduitslag stond op het bord.

Al bij al een verdiende overwinning voor de vets.

De reputatie van Boudewijn, ruige kerels en hard spel,

bleek ongegrond. Het was een wedstrijd op het scherp van de snee in een sportieve sfeer.
De interim-scheidsrechter had het niet gemakkelijk, enkele buitenspelgevalletjes, maar kweet zich uitstekend van zijn taak.Bruno

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark