Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Augustinus : 2 - 1

3e ploeg bericht gepost op: 12-09-2005

September, nachten worden langer, dagen korter, blaadjes beginnen te vallen en de algemene vergadering is weer achter de rug.

Dit alles om maar n ding te zeggen, onze vrouwen hebben terug een vrije middag om hun ding te doen en wij kunnen weer met de groep een balletje gaan trappen.

Een nieuw seizoen dus en nieuw in vele betekenissen: na een dikverdiend kampioenschap, verdiende promotie en dus een hogere klassering met nieuwe ploegskes om tegen te shotten en dat wordt gedaan met, inderdaad een nieuw ploegske, 't is te zeggen er zijn een paar nieuwelingen (al kunnen we eerder spreken van paar ouderlingen) bijgekomen die de gemiddelde leeftijd van den drei met zo'n 10 jaar opkrikken.

Maar mooier gezegd: ouderlingen betekent natuurlijk ook een pak ervaring en het is net die ervaring (Sven, Dirk, Bart, Manu en Jan De Keyzer) die de jeugdige spontaniteit (Steve, Jo, Dave, Jakke, Harry, Sven, Glenn, en dan vergeet ik er waarschijnlijk nog een dozijn) kan compenseren, all da mag ik toch hopen.

Eerste match dus tegen Augustinus, een nobele onbekende en we moesten nog onze plekskes een beetje beginnen zoeken, maar het moet gezegd, we geven erg weinig kansen weg, dankzij de verdediging die erg goed op elkaar is ingespeeld.

Middenveld moet nog beter afgesteld worden en vooraan vonden onze spitsen elkaar nog niet 100%.

Desalniettemin, eerste helft waarin wij de wet min of meer dicteerden, doch moesten opletten voor de snedige counter: te onthouden valt de reuzenkans voor Bart Kox die van het lopen te vermoeid was om de perfecte bal van Glenn binnen te tikken en het afstandsschot van Bjorn die net naast ging.

Tweede helft moest iets beter aangepakt worden en gelukkig voor ons begon het middenveld van de tegenstander ook op zijn 400ste adem te trappen, meer ruimte dus en Jantje De Keyzer kon een mooie collectieve aanval venijnig binnentrappen.

Vorig jaar was dit: boeken toe voor de tegenstander want een goal maken tegen Racing 3 was uitgesloten, dit jaar zal het iets anders worden, want even later kon Augustinus gelijkstellen na een wirwar van voorzetten die maar niet weggekopt, -geshot, -geslagen kon worden en simpelweg aan de tweede paal binnengetrapt.

OK, je kan dan twee dingen doen, beginnen vloeken, kopje naar omlaag en stoppen met shotten, ofwel aanmoedigen, kopje naar boven en die tweede goal maken en inderdaad chapeau voor de jonge gasten want ze bleven vechten en op een magistrale hoekschop van Svenneke Raes kopte Glenn met een buffelstoot de 2-1 binnen.

Matchke rustig uitspelen met controlevoetbal en af en toe een snedige uitval via Harry, Bjorn en Glenn, maar het bleef jammer genoeg bij die 2-1.

Ol, ol de eerste drie punten zijn binnen, op naar de volgende...Bart

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark