Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Nieuw Stabroek : 3-1

2e ploeg bericht gepost op: 12-09-2005

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Een wedstrijd die iedereen graag wint !!!


En het zag er goed uit: de meeste spelers van vorig jaar waren present, aangevuld met een 3-tal jonge snaken. Zij hadden tijdens de oefenmatchen al laten zien dat ze voor een toegevoegde waarde kunnen zorgen. Verder 14 spelers op het wedstrijdblad, waardoor we over een sterke reservebank konden beschikken.

Door verbouwingswerken in het Kielpark moest de wedstrijd in het Nachtegalenpark afgewerkt worden. En hier lag de grasmat er perfect bij Het maakt een potje voetballen zo veel aangenamer !!!


Nieuw Stabroek is nieuw in de reeks, geen bekende gezichten dus en even aftasten wat we van deze tegenstander konden verwachten. Na een 5-tal minuten reeds de eerste grote kans voor Steve, die door de buitenspelval glipte en alleen op de doelman afstormde. Hij besloot echter nipt over. Aan de overkant daarentegen was het meteen raak. Mistasten in de eigen verdediging zorgde ervoor dat de tegenpartij eerder gemakkelijk op voorsprong kwam. Nieuw Stabroek speelde goed mee, was zeer stevig in de duels maar in de loop van de eerste helft namen we het heft toch duidelijk in handen. Tal van uitgespeelde kansen werden gecreerd, maar scoren deden we niet. Tot Spencer een afvallende bal in zijn voeten kreeg. Met een heerlijke plaatsbal schoot hij de verdiende gelijkmaker tegen de netten. Na eerder veel eenvoudigere kansen te missen, zorgde Amid na een mooie dribbel vlak voor rust voor een 2-1 voorsprong.

Niet dat Nieuw Stabroek tal van kansen kreeg na rust, maar het was toch uitkijken dat we geen tegentreffer meer incasseerden. Ook wij kregen niet zo veel kansen, het spel beperkte zich tot bikkelen in het middenveld. In de 60ste minuut zorgde Musti, na een mooie combinatie, met een droge knal voor het verlossende doelpunt !!!


Al bij al een verdiende overwinning. De eerste drie punten van het seizoen zijn een feit.
Kristof

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark