Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Nieuw stabroek: 7-0

Veteranen bericht gepost op: 25-09-2005

De vets waren bijna met de complete ploeg. enkel Mark Vervecken nam een zondag rust wegens een dijblessure en Paul Struys zat langs de lijn met een gehavende knie. Gelukkig beschikken we over een ruime kern. Dit heeft natuurlijk als consequentie dat de plaatsen in de basisploeg zeer duur zijn. Iedere donderdag wordt er dan ook een evaluatie gemaakt over het "rendement" van diverse spelers. Volgende elf moesten voor top-rendement zorgen: Hugo Davits, Rudy Franck, Luc Korthoudt, Jan Waegemans, Danny De Pourq, Bruno Claessens, Jef De Cock, Marc Loots, Eric Van Caethoven,Lu vandewalle en Erik Mory. Patrick Vanbeneden, Ludo van de Merlen en Jan Dekeyser zouden dan later de tegenstander volledig mogen afmaken.

Het eerste kwartier van de match moet ongeveer de rommeligste uit de geschiedenis van het hedendaagse voetbal zijn. tussen de vele doelkansen die de Racing verkwanselde, moest er nog een serieuze put gedicht worden en blesseerde de Stabroek-keeper zich in die mate dat hij uiteindelijk besloot om niet verder te spelen. Ondertussen werd er met de scheidsrechter een boom opgezet over de vervanging van een doelman. De vraag werd gesteld of een doelman voor een aantal minuten mag vervangen worden om zich te laten verzorgen om daarna zijn plaats weer in te nemen. De scheidsrechter zei van wel en refereerde naar de wedstrijd Waregem-GBA toen Lucianooo rood kreeg en er reeds 3 vervangingen waren gebeurd. Gelukkig was ondertussen de reserve-doelman gearriveerd anders had ik de scheidsrechter er waarschijnlijk op gewezen dat dit voorbeeld niet terzake deed.

Stilaan werd het duidelijk dat Nieuw Stabroek niet bij machte was om de rood-zwarte pletwals te stoppen. Stabroek kon wel enkele keren gevaarlijk uitbreken maar een beresterke Luc Korthoudt, een rustige Rudy Franck en rotsblok Jan Waegemans smoorden iedere aanval in de kiem. Panter Hugo Davits moest de 1e helft weeral werkloos toekijken maar bewijst toch wekelijks zijn klasse. Vraag maar eens aan Peersman of Proto hoe moeilijk het is om slechts enkele keren per wedstrijd in actie te komen.

Rond de 20e minuut was het uiteindelijk raak. Ludo vdw werd in de voet aangespeeld en die lanceerde onmiddellijk Erik Mory die na een ren van 40 meter de klus koelbloedig klaarde. .
De 2-0 volgde onmiddellijk
Lu wringde zich op rechts op onorthodoxe wijze voorbij een Stabroek-verdediger en zijn scherpe voorzet werd door Danny De Pourq tegen de touwen getrapt. .
De mooiste doelpunten zijn meestal diegene die je zelf niet weet. En zo viel de 3-0 uit de lucht. Bruno trapte vanop rechts een verre voorzet en de bal dwarrelde over de doelman recht tegen het "barreke". .
Het ging nu snel. te snel voor Nieuw Stabroek. Marc Loots zette een een-tweetje op met Ludo,dribbelde de hele stabroek-defensie en legde de bal beheerst tegen de netten. 4-0 .

Na de rust ging het feest gewoon verder. Nieuw Stabroek probeerde de schade te beperken maar lang hield de geel-blauwe muur niet stand. Erik Mory zette zich goed door en legde de bal voor de voeten van Lu vandewalle die niet aarzelde om de 5-0 binnen te trappen.

Uiteindelijk werd het nog een monsterscore door doelpunten van een sterk spelende Eric Mory (6-0) en Patrick Vanbeneden (7-0).Uitblinkers noemen heeft weinig zin. De power van Eric Van Caethoven en de niet aflatende vechtlust van Jef De Cock op het middenveld zijn echter troeven die vele ploegen ons benijden.Bruno

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark