Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Don Bosco : 5 - 1

3e ploeg bericht gepost op: 03-10-2005

De jammerlijk verloren wedstrijd van verleden week verplichtte ons deze (moeilijke) wedstrijd te winnen, om de voeling met de top van het klassement niet te verliezen.

Moeilijke wedstrijd voor den drei, want Don Bosco was gekend als moeilijke tegenstander (mee overgekomen als tweede van de rangschikking, twee gelijke spelen vorig jaar, vechtersploegske, zowel figuurlijk als letterlijk te nemen).

Maar ok, dit wisten we en we zouden er onze plan mee trekken: goed wedstrijdbegin van ons jong elftal met leuke combinaties, met mogelijke openingsgoal van Jonathan, na sublieme pass van Dirk, doch hij faalde. Na een kwartiertje begon Don Bosco beter in de match te komen met meer veldoverwicht wat resulteerde in een schot, dat via het been van Bart net naast rolde: goed verdedigd zou je zeggen, maar twee minuten later lag de bal wel in het net nadat Bartje zijn tegenspeler iets te makkelijk naar de goal liet koppen en Sven kansloos liet: 0-1 en misschien niet eens onverdiend.

Geen nood, rust brengt raad en de ondertussen kletsnatte shirts (niet van het zweet, wel van enkele stortbuien) werden te drogen gelegd.

Harry en Glenn moesten beroepshalve naar het Beerschotstadion trekken en werden vervangen door de gebroeders Stuyck, waarvan Jan de verdedigende en Manu de aanvallende taak op zich nam.

En dat zullen ze bij Don Bosco geweten hebben, want de spits van Don Bosco probeerde alles, maar Jan liet zich niet in de luren leggen, sterke wedstrijd van hem (wat ook kan gezegd worden van Dirk en Dave), middenveld begon ook op toerental te komen en vooraan waren Jonathan en Manu een geseling voor de Hobokense defensie.

Na een tiental minuten vrije trap via Bart, en via Anthony kwam de bal bij Manu, die met rechts onder de keeper binnentrapte, vijf minuten later aanval vanop rechts, bal kwam bij Mister Manu, dribbel rond vijf spelers n de keeper en de bal in de netten, vijf minuten later, Jonathan die sterk doorzette, bal recupereerde en hard voorgaf, onder lichaam van keeper door en Can die goed gevolgd was tikte binnen.

Weer even later werd Manu op ideale wijze alleen naar de keeper geloodst en, ja, dan weet je het wel: 4-1 en boeken toe voor Don Bosco, ook al omdat onze verdediging op hoog niveau ballen recupereerde.

Het wordt net voor tijd nog 5-1 door Jonathan, die zijn titel van topscorer van de ploeg voor nog n week veiligstelde.

Kortom, mindere eerste helft, maar superieure tweede, maar dat is blijkbaar de tendens van dit jaar (van de reeds 17 gemaakte doelpunten vielen er maar liefst 14 na de rust: een teken dat de fysieke paraatheid van ons ploegske zeker een pluspunt is). Nu nog werken aan die eerste helft en er wachten ons nog mooie tijden, te beginnen met volgende week, naar de laatste van het klassement VDP.

Laat maar komen...

Bart

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark