Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Vos Reinaert: 3-1

Veteranen bericht gepost op: 23-10-2005

Na het debacle van vorige week was het zaak om vandaag terug aan te knopen met de overwinning. Vos Reinaert diende zich aan als erg lastig want terug te vinden in de bovenste helft van het klassement.

De Racing begon zeer vinnig aan de partij. De Vos-defensie werd regelmatig op de proef gesteld. De achterhoede van Reinaert bleek zeker niet van de snelste te zijn en dat speelt natuurlijk in de kaart van Erik Mory. Omstreeks de 15e minuut was het onmiddellijk raak. Bruno speelde Mory in de diepte aan en deze schoot onhoudbaar binnen. 1-0. Nog geen 2 minuten later was het weer raak. Ludo controleerde de bal op de dij en knalde de bal tegen de touwen. De scheidsrechter wou het liever spannend houden en keurde het doelpunt onbegrijpelijk af. Nadat Erik Mory op pas van nieuwkomer Hans van Praet de 2-0 had gemaakt, maakten we voor het eerst (en ook voor het laatst want geen leer meer geraakt ) kennis met het aanvallende deel van de beruchte Reinaert-tweeling. Nadat een vrije trap in zijn voordeel werd gefloten en Eric van Caethoven over deze fase in discussie ging met de scheids trapte tweeling de bal tegen Eric . De referee, die goed leidde maar regelmatig een aanval van geldingsdrang vertoonde, gaf Eric een gele kaart omdat hij niet snel genoeg plaats maakte. Nu weten we ook waarom "den tweeling" overal gekend is (cfr. verslag Simikos.be). Als klap op de vuurpijl verdween de afgeweken vrije trap nog in doel. 2-1. Het werd terug spannend. Gelukkig kon Mory nog eens in stelling gebracht worden en die schoot feilloos de 3-1 ruststand binnen.
Na de pauze kwamen Jan dekeyser en de herstelde Marc Loots, Ludo vandewalle (werk) en Dave Thomas (kwetsuur) vervangen.
In de beginfase van de 2e helft kregen we de kans om de wedstrijd te beslissen maar Mory ging iets te nadrukkelijk voor eigen succes. We kunnen het hem echter niet kwalijk nemen na zijn beresterke 1e helft.
De wedstrijd zat op slot. Beide ploegen kregen nog enkele halve kansen maar het bleef dus bij 3-1.
Volgende week volgt het beker-intermezzo tegen topklasser Nieuw-Boechout.

Bruno

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark