Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Driehoek: 1-1

Veteranen bericht gepost op: 20-11-2005

Wie in dit stadium van de competitie nog geen enkel punt heeft prijs gegeven, mag met recht en rede een sterke tegenstander genoemd worden.

Driehoek kwam vandaag naar het Kiel afgezakt voor een echte ouderwetse topper.

Vooral hun robuuste spits had al heel wat indruk gemaakt tegen vorige tegenstrevers.

Voor deze belangrijke match moesten we de diensten missen van sterkhouder Eric Van Caethoven en bovendien diende onze doelman Hugo Davits in extremis af te haken met een liesblessure. Een groot probleem omdat ook Paul Struys - de enige met wedstrijdervaring tussen de doelpalen - voor lange tijd out is.

Mark Vervecken had bij de preminiemen eens onder de lat gestaan en eiste daarom de handschoenen op.

De Racing ging het best uit de startblokken.

De eerste minuut kon het al raak zijn maar de vrije trap van Bruno verdween net aan de verkeerde kant van de paal. Het betere spel kwam vooral van onze zijde maar de tegenprikken van Driehoek zorgde steeds voor het nodige gevaar. Bruno kreeg nog enkele goede kansen maar hij kon ze niet benutten.

Tijdens de rust diende Hans Van Praet vervangen te worden met een verrekking. En deze werd op verrassende wijze vervangen. Doelman Mark Vervecken ging op de linksmidden spelen en de gekwetste Hugo Davits ging alsnog in de goal staan . Dit bleek een goeie zet want Mark was zeer bedrijvig op de flank en Hugo keepte als vanouds. Het mag gezegd dat de volledige defensie op hoog niveau speelde. De sympathieke Nederlandse kaalkop-topscoorder van Driehoek werd met klasse uit de wedstrijd gehouden door Dirk Vercauteren maar ook Jos, Luc en Rudi speelden vlekkeloos.

Toch kon de voornoemde spits scoren. De aanvaller kon op een gelukkige manier in balbezit blijven en trapte de bal vanuit een scherpe hoek voorbij Hugo. 0-1.

De Racing ging nu iets meer risico noemen en dat loonde 10' voor tijd. Dave Thomas zette zich sterk door, bediende Erik Mory en via de paal en een Driehoek-verdediger verdween de bal toch in de goal. 1-1.

En dat was ook de einduitslag. Een billijk resultaat.Met nog 1 wedstrijd in de heenronde kunnen we besluiten dat we een topper in de B-reeks zijn.

BrunoRacing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark