Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Riko-Hubertus - Racing Kiel : 1 - 3

3e ploeg bericht gepost op: 21-11-2005

En de man van de wedstrijd is .....: de hele ploeg, fantastisch dat we tegen een rechtstreeks concurrent de knop hebben kunnen omdraaien en als ploeg gevochten hebben om de drie punten mee naar 't Kiel te nemen.

Het vooruitzicht bood zich weeral niet gunstig aan: de ziekenboeg zat weeral vol en daarom boden zich de nodige verschuivingen aan, van twee naar n, n naar vets, vets naar vets, drie naar twee: resultaat, met weeral een volledig andere ploeg de vijand in de ogen kijken.

Secure Sven uiteraard in de goal, en week na week groeit hij uit tot een heuse puntenpakker met alweer enkele prachtsaves, Dirk als rots-in-de-branding laatste man, die met een over-mijn-lijk-mentaliteit alle hoop bij de tegenstrever ontnam, de twee mandekkers Steve en Tim die zeer stevig stonden te verdedigen, Phille Beeckmans op een ongewone plek tussen middenveld en verdediging, maar klasse te over, William die zich zowel defensief als offensief de longen uit het lijf liep, links Jan en rechts Can die met hun voorzetten de tegenstander deed huiveren, vooraan de spitsen Glenn en Manu die met hun snelheid de longen uit de verdedigers hun lijven deed exploderen, en Bart daar ergens tussenin zwervend.

Balletje werd goed over en weer gespeeld en rond de 20ste minuut bulderde William de bal vanop zo'n 20 meter mooi naast de perplex staande keeper.

Even later wat geluk toen een schot van Riko op de deklat belandde.

We trokken iets te ver terug, loerend op de counter, die ons nog wat kansen gaf, doch het was Riko die op dat moment heer en meester was, even voor rust stelde het dan verdiend gelijk toen een lob in plaats van tegen net onder de dwarsligger vloog (klein rekenfoutje van Sven, maar h, respect, man).

Na de rust trokken we terug de registers open en Jo verving Can; nieuw bloed op flank en dat resulteerde meteen, ingooi van Jo, n-tweetje tussen William en Bart, Phille die mooi aansloot en naar de goal een loeier afvuurde, botsende bal die de keeper niet onder controle kon houden en Manu was mooi gevolgd: 1-2 en we waren weer vertrokken, beste kansen waren nu voor ons maar noch Glenn, Bart of Manu konden scoren: spannend bleef het dus, want ook Riko liet zich niet ongemoeid en Sven moest hemel en aarde bewegen om de netten schoon te houden. En dan plots viel de 1-3: eindelijk niet eens teruggefloten voor buitenspel door een onzekere arbiter kon Manu alleen op de goalie afstormen, Jo volgde mee op rechts en schreeuwde de longen uit zijn lijf, in een flard hoorde Manu iets en legde mooi breed op Jo die in een lege goal kon besluiten: 1-3 en de bijna-zekere overwinning.

Het deed deugd na al die verloren punten, hopelijk zijn we nu terug vertrokken om Nieuw Boechout het vuur aan de schenen te leggen.Bart

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark