Harrows FC — Racing Kiel V

12:00
verslag

Oh Fortuna — Racing Kiel 1

15:00
verslag

Familia — Racing Kiel V (Beker)

Slechts 1 ploeg van de Racing diende de voetbalschoenen aan te trekken.
De veteranen gingen Famila bekampen voor de beker in de 1/8e finale. 
In tegenstelling tot vorige week wel een hoop afwezigen.
Erik, Samir, Tamaz, Flash, Kris, Mahmoud, Ali, Sidney, Philleke,…. het zijn er toch een hoop.  Gelukkig is onze kern groot genoeg om zelfs een halve ploeg afwezigen op te vangen.
Sven werd een rij naar achter geschoven om Kris te vervangen, Hugo, vorige week sterk ingevallen, startte op de linkerflank en Ken ging op de rechterflank plaats nemen.

De Racing startte furieus. Van bij de aftrap lanceerde Wim Hugo die ongehinderd tot op de doellijn kon doorlopen maar jammer genoeg trapte het ex-model van Bikkembergs de bal in het zijnet.
Op het kunstgrasveld liet de Racing zien waartoe het allemaal in staat is.  Familia, al jaren een topploeg in de hoogste reeks van het veteranenvoetbal, mocht het eerste half uur achter een ongrijpbare bal hollen.
De thuisploeg werd wel na 15′  tot 10 herleid nadat Yassin de doelman had omspeeld en een thuisverdediger de gemaakte goal met de hand uit doel hield. Gokhan achter de bal en 0-1!
De vets domineerden en 5 minuten later was het weer prijs.
Ken speelde de bal diep op Gokhan die  vanop rechts Yassin bereikte en met een kanonskogel nette onze topspits de 0-2.

De verdediging gaf geen krimp, het middenveld heerste en behalve het feit dat Yassin uit voorzorg naar de kant ging, gebeurde er niks meer.

Doordat Yassin er niet meer bij was en Gokhan ook met een lichte blessure kampte, werd het moeilijk om de bal in de ploeg te houden. Familia domineerde maar door de betonnen muur van de Racing geraakten ze niet.

Al bij al een verdiende overwinning voor de Racing.
Jammer genoeg werd de wedstrijd op het einde nog ontsierd door een opstootje.

De balans aan de winterstop is superpositief.
In een reeks waar veel teams sterk aan mekaar gewaagd zijn, staan we toch maar mooi op de eerste plek. In de beker hebben we ons kunnen meten met de top van de hoogste reeks en daar bleek dat we ook daar aan de top zouden spelen.

Tijdens de winterstop in beweging blijven, indien mogelijk net na de feestdagen een training meepikken en er dan vanaf het eerste week-end van januari opnieuw tegenaan.

Forza Racing !

 

 

0 - 2
Fulltime

Oh Fortuna — Racing Kiel 2

3 - 7
Fulltime

Familia Academia SC — Racing Kiel V

2 - 4
Fulltime