Op een winderige zondagmiddag stonden de veteranen van Racing Kiel en Harrows tegenover elkaar .
Beide teams hadden er zin in en begonnen fel aan de wedstrijd.

In de beginfase was het vooral Harrows dat de bal had en de aanval zocht.
Toch waren het de vets die de kansen creeerden.
Na een prachtige aanval op rechts werd Yassin aleen voor de doelman gebracht maar zijn stifter werd door de lokale verdediger van de lijn gehaald.

Na 22 minuten was het Gokhan die het net wist te vinden.
Na een mooie doorsteekpas van Sven kon Gokhan de bal koelbloedig voorbij de uitgelopen doelman trappen om zo de Racing op voorsprong te zetten.

Harrows probeerde vervolgens meer grip op de wedstrijd te krijgen. Echter, de verdediging van Racing Kiel hield eenvoudig stand .
Een sterk spelende Devrim strooide met prachtige doorsteekpasses, waardoor Racing Kiel steeds gevaarlijk bleef in de counter.

Met een 1-0 voorsprong voor Racing Kiel gingen beide teams de pauze in.
Na de rust begon Harrows sterk maar Jordi bewees zijn waarde door de doorgebroken spits van een gemaakte goal te houden.

Uiteindelijk was daar opnieuw Gokhan, die in de 68e minuut zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte.
Na een snelle combinatie met Devrim wist Gokhan de bal in het doel te schieten en zo de voorsprong te verdubbelen.

Met een 2-0 overwinning gingen de Rossoneri uiteindelijk verdiend met de drie punten naar huis.

De Racing blijft in de running voor de oppergaai.
Volgende week komt JUG op bezoek.

0 - 2
Fulltime

Oh Fortuna — Racing Kiel 1

The day after … ’t is te zeggen één dag na de viering op het stadhuis van ons 100-jarig bestaan zakken we af naar Mortsel voor een topper. Fortuna (2e in de stand) ontvangt ons. Vandaag winst, zou waarschijnlijk een titelconcurrent minder zijn, verlies daarentegen zou misschien wat druk met zich meebrengen de komende weken ….  Kleine voorbeschouwing: Quinten start vandaag in de plaats van Theo die op de bank start en Rik komt in de plaats van Robin die met verlof is, voorts neemt ook Urbion uiteraard zijn plaats terug in en daardoor start Arti op de bank.

En dat we willen winnen is reeds de eerste minuut duidelijk, Roman haalt via een mooie 1-2 de achterlijn en zet voor, Loïc neemt in één tijd over maar te zwak om de keeper te verontrusten. Een paar minuten verder een mooi combinatie over verschillende stations en Fabien trapt van ver op doel, maar zijn schot kan nog net door de keeper uit zijn doel geranseld worden. Op de 10e minuut wordt Urbion goed diep gestuurd, hij is eerst op de bal, wordt daarna onderuit getrapt en … de scheids gebaard van krommen aas…. wat gebeurt hier weer? We hebben de match onder controle en af en toe gaat de bal goed rond waardoor Fortuna niet aan ons doel geraakt. Op het kwartier een eerste keer Fortuna, een streep van een meter buiten de backlijn net over het doel. In de 24e minuut komen we weer opzetten, Fabien mooi naar Urbion en die trapt goed naar de hoek maar de keeper gaat goed plat. 2 minuten later dan terug Fabien de backlijn in en hij wordt tegen de vlakte gewerkt en nu legt de scheids de bal wel op de stip. Urbion achter de bal, en dan weet je het wel, mooi in de hoek en de voorsprong is een feit! Een minuutje later Fortuna met een diepe bal, maar Karri gaat goed in de voeten. Op het halfuur dan een mooie aanval en dito schot maar Karri staat goed, oplettend te keepen en maakt ook deze poging onschadelijk. Op de 35e minuut draait Urbion zich goed vrij maar zijn schot mist net dat tikkeltje kracht om de 0-2 aan te tekenen. Nu is het weer aan Fortuna, maar Simon is net op tijd om het schot, in corner, af te blokken. Net voor de rust nog een scherpe corner van de Racing die net op tijd kan weg gebokst worden, we gaan rusten met een 0-1 voorsprong!

De tweede helft is nog maar net aan de gang of we steken een mooie aanval in mekaar: Urbion tot bij Ashraf en die kan in 2 tijden de keeper verschalken, 0-2 … neen want de grensrechter had buitenspel gezien. Dus geen geruststellende voorsprong. Op de 53e minuut haalt Urbion de achterlijn en Loïc komt nog maar eens diep in de backlijn, maar hij wordt net niet gevonden. Uitstel? Het lijkt er alleszins; een paar minuten later eenzelfde scenario, alleen wordt Loïc nu wel vrijgespeeld en kan hij vrijstaand voor de keeper afdrukken, jammer genoeg net te zwak. (hier zat meer in). Op het kwartier komt Arti Ashraf vervangen.  Op de 67e minuut zien we dan Fortuna nog eens, maar Karri kan ook deze bal makkelijk onschadelijk maken. De trainer van Fortuna schreeuwt zijn mannen vooruit maar vooralsnog heeft dit niet het gewenste effect, we spelen nu wat zenuwachtig en minder goed uit maar Fortuna kan hier (nog?) niet van profiteren. De 70e minuut gaat Loïc zitten en moet hij vervangen worden, Stan is zijn vervanger. Stan staat nog maar een paar minuten op het veld en had ons ei zo na de 0-2 bezorgd: een mooie verre bal op Urbion, die goed terug legt en terugspeelt op Stan, jammer genoeg iets te hard over gewerkt. Nu begint Fortuna toch wat druk te geven. We zetten wel goed druk in ’t middenveld zodat ze geen echt uitgespeelde kansen krijgen. Nog een klein kwartiertje stand houden of een 2e prikken. En ja de doelpogingen die komen worden wel door Karri onschadelijk gemaakt zo ook in de 81 ste minuut een 1-2 van Fortuna en schot dat opgeraapt wordt door onze secure keeper. Dan brengt Fortuna en extra aanvaller in …. Wat gerommel voor ons doel en de net ingebrachte aanvaller zet er zijn voet tegen, Karri op het verkeerde been en de bal rolt in doel. Terug gelijk … Fortuna terug hoop, zouden we het nog moeilijk krijgen? Neen er komen langs geen van beide kanten nog kansen, Fortuna (te) veel gegeven en wij niet echt meer de flow van de eerste helft dus geen kansen meer. Dan volgt het laatste fluitsignaal, beetje gemengde gevoelens … valt de 0-2 dan hadden we de 3 punten mee naar ’t Kiel genomen nu is het 1 punt, toch ook niet slecht en op voorhand hadden we hier wel voor getekend dus volgende week er terug zoals de eerste helft tegenaan om die volgende overwinning mee te pakken en een stapje dichter bij ons doel te komen!

1 - 1
Fulltime

Familia — Racing Kiel V (Beker)

Slechts 1 ploeg van de Racing diende de voetbalschoenen aan te trekken.
De veteranen gingen Famila bekampen voor de beker in de 1/8e finale.
In tegenstelling tot vorige week wel een hoop afwezigen.
Erik, Samir, Tamaz, Flash, Kris, Mahmoud, Ali, Sidney, Philleke,…. het zijn er toch een hoop.  Gelukkig is onze kern groot genoeg om zelfs een halve ploeg afwezigen op te vangen.
Sven werd een rij naar achter geschoven om Kris te vervangen, Hugo, vorige week sterk ingevallen, startte op de linkerflank en Ken ging op de rechterflank plaats nemen.

De Racing startte furieus. Van bij de aftrap lanceerde Wim Hugo die ongehinderd tot op de doellijn kon doorlopen maar jammer genoeg trapte het ex-model van Bikkembergs de bal in het zijnet.
Op het kunstgrasveld liet de Racing zien waartoe het allemaal in staat is.  Familia, al jaren een topploeg in de hoogste reeks van het veteranenvoetbal, mocht het eerste half uur achter een ongrijpbare bal hollen.
De thuisploeg werd wel na 15′  tot 10 herleid nadat Yassin de doelman had omspeeld en een thuisverdediger de gemaakte goal met de hand uit doel hield. Gokhan achter de bal en 0-1!
De vets domineerden en 5 minuten later was het weer prijs.
Ken speelde de bal diep op Gokhan die  vanop rechts Yassin bereikte en met een kanonskogel nette onze topspits de 0-2.

De verdediging gaf geen krimp, het middenveld heerste en behalve het feit dat Yassin uit voorzorg naar de kant ging, gebeurde er niks meer.

Doordat Yassin er niet meer bij was en Gokhan ook met een lichte blessure kampte, werd het moeilijk om de bal in de ploeg te houden. Familia domineerde maar door de betonnen muur van de Racing geraakten ze niet.

Al bij al een verdiende overwinning voor de Racing.
Jammer genoeg werd de wedstrijd op het einde nog ontsierd door een opstootje.

De balans aan de winterstop is superpositief.
In een reeks waar veel teams sterk aan mekaar gewaagd zijn, staan we toch maar mooi op de eerste plek. In de beker hebben we ons kunnen meten met de top van de hoogste reeks en daar bleek dat we ook daar aan de top zouden spelen.

Tijdens de winterstop in beweging blijven, indien mogelijk net na de feestdagen een training meepikken en er dan vanaf het eerste week-end van januari opnieuw tegenaan.