Kiel F.C. — Racing Kiel V

Zuur punterverlies voor de vets.
Dat is de conclusie die we na de wedstrijd kunnen stellen.
Reeds  vanaf het begin was het duidelijk dat dit een aartsmoeilijke wedstrijd ging worden. Een glad veld, een gretige tegenstander en een  vroege achterstand zorgden ervoor dat de Racing niet in zijn normale spel kon komen.

De wedstrijd was amper op gang gefloten of ref Patrick De Prins had al een onrechtstreekse vrije trap in ons voordeel gefloten maar ook een vederlichte strafschop, de 2e in 2 weken tijd.
Gelukkig bleek Jordi wakker genoeg om de penalty uit ons doel te ranselen.
Lang duurde de pret echter niet want minuten later werd onze panter toch geklopt door een afgeweken bal.

FC Kiel, dit seizoen enkel nog maar gewonnen via de “groene” tafel, zette een stevig blok en speelde een sterke wedstrijd.
De Racing kwam amper aan kansen.

Na de pauze kwamen we veel beter uit de kleedkamer.

De eerste honderd percent kans kwam er al na enkele minuten.
Een korte corner werd door Tamaz voor doel gebracht maar de nochtans vlot scorende Devrim besloot onbegrijpelijk naast. Jammer.

Niet veel later was het de beurt aan Flash, Hij omzeilde zijn rechtstreekse tegenstander maar de Kiel-doelman redde met een beenveeg.
De vets bleven in balbezit maar de echt grote kansen bleven uit.

En toen kwam de fase waar we nog altijd niet goed van zijn.
10 minuten voor tijd krijgt Flash de bal op de linkerflank.
Met een fantastische schaarbeweging zet hij zijn rechtstreekse tegenstander compleet in de wind.
Haakfout en nu penalty aan de goeie kant.
Zoals reeds heel het seizoen eist nu ook Ken de bal op.
Dit seizoen 4 strafschoppen, 4 goals. Altijd proper in het hoekje.
Was het een black-out of iets te veel zelfvertrouwen na een zeer degelijke partij, maar nu werd het geen plaatsbal maar een “stifter” over de goal.
Een jammerlijke zaak.

De Racing bleek na deze klap niet meer bij machte om het Kiels blok te ontwrichten .
Een 2e nederlaag in 3 weken tijd.

Zondag starten we aan een nieuwe reeks overwinningen, mannen !

Na de wedstrijd een pizza-buffet op de overwinning

Niet minder dan 18 spelers op het scheidsrechtersblad.
De goesting was groot.
Zonneke, kunstgrasveldje, tiki-taka spelen tegen een ploeg die duidelijk niet meer op zijn sterkst staat, kortom zoals wijlen Robert Wasseige zei:
” Sfeer is kgoed ” en ” Iedereen is fris als konijn op de plein “.

2 minuten na het fluitsignaal werd de sfeer al iets minder.
Manu trapte naast de bal, de Jug-aanvaller trapte naast het doel maar blijkbaar vond de scheids de interventie van Ali om de  tegenstander alsnog af te stoppen te stevig en floot hij daarom penalty.  Jordi geen schijn van kans en de Racing kon al achtervolgen.

Weinig goed veldspel van de Racingers. Veel te ver van de tegenstander spelen,  het tempo veel te laag houden, … kortom alles wat je niet moet doen tegen dit soort ploegen werd gedaan.
Kan het niet voetballend dan moet onze doelman de aanvallen maar lanceren.
Een verre uittrap van Jordi werd mooi meegepikt door Yassin die van de sokken werd gelopen door de thuisverdediger.
Strafschop, Gokhan achter de bal en 1-1 na nog geen 5 minuten.

Even later nog een prachtige goal van Sidney afgekeurd maar veel soeps was het allemaal niet.
Kwam er nog bij dat we onze sterke bank regelmatig moesten aanspreken want de Racingers vielen als vliegen.

Toch voelde je dat dit JUG niet sterk genoeg was om de Racing in verlegenheid te brengen.

Rond de 25e minuut werd Gokhan op rechts aangespeeld en zijn voorzet werd door Yassin koelbloedig binnengetikt.
1-2.

Het moeilijkste leek nu achter de rug.
Devrim en Flash waren ondertussen ingevallen waardoor we eigenlijk met 4 aanvallers aan het spelen waren.
Misschien iets van het goede teveel maar Tekkie hield de boel goed op slot.

De 2e helft werd eenrichtingsverkeer.

De JUG-keeper stond in een schiettent al vlogen de  ballen meer naast dan tussen de doelpalen.

Vooral het vizier van Flash stond slecht afgesteld.
Rond minuut 50 knalde Tamaz in zijn gekende stijl keihard tegen de deklat, de goed gevolgde Flash had maar binnen te leggen maar
zijn scheenlappen zaten fout in de kousen.

Toch kon onze raket de belangrijke 1-3 scoren en is dat toch hetgeen ze binnen enkele jaren nog herinneren. 🙂

Rond het uur werd de voorsprong nog uitgediept.
Yassin speelde Gokhan aan en onze topscoorder liet deze kans niet onbenut. 1-4.

Er werden nog wat kansen de nek omgewrongen maar uiteindelijk mogen de Rossoneri weer 3 punten bijschrijven.
Niet onze beste match maar is dat niet altijd zo tegen zulke ploegen ?

Dinsdag 1 november alweer een nieuwe match deze keer voor de beker.