RB Elzestraat — Racing Kiel 1

Wedstrijd RB Elzestraat – Racing Kiel

Deze wedstrijd vond plaats (ja je leest het goed!) om kwart na 11 (s’morgens!) Gelukkig was het stralend weer maar jammer genoeg waren er maar een paar racing supporters op post, ik steek het op het vroege aanvangsuur want dat we inkom moesten betalen wisten we op voorhand natuurlijk niet … (eigenaardig dat dit gebeurt / kan in onze reeks ….)

Weetje vooraf: de Racing met 15 op 15 naar Katelijne maar wel wat vervangingen/afwezigen in de ploeg. Kari, werk, Jan, adductoren, Robin, verlof, maar gelukkig kon onze kapitein Simon zich toch vrijmaken en er reeds vanaf het begin bij zijn!

Soit, er was amper afgetrapt of we leden achteraan balverlies en de Redboysspits ging aan de haal met de bal en trapte voorlangs al in de eerste minuut voor Elzestraat. Oei, het zou toch niet een onverwachte nederlaag worden…

Na 3 minuten dan een eerste keer Racing dat kwam dreigen. Urbion diep, hij haalt de achterlijn kijkt dan wie volgt en trapt niet naar Stan maar legt mooi terug op de backlijn waar Loic inkomt en nipt naast trapt. In de 8ste minuut is het dan wel aan Stan: hij lobt vanop rechts mooi de keeper maar een verdediger is net op tijd terug en kopt over in corner voor een aanstormende racinger. Een minuut later is het weer bijna prijs voor de zwart-roden: Urbion zet scherp voor en de bal belandt op de paal. In de 14° minuut een mooie actie van Redboys: hun middenvelder begint op de middellijn aan een mooie solo en neemt 5 racingers te grazen, tot eindelijk Simon er een stokje voor steekt. Een paar minuten later heeft RB Elzestraat nog een corner zonder gevaar. Dan in minuut 19 wordt een afvallende bal aan de rand van de backlijn opgepikt door Fabien en hij kon natuurlijk niet achterblijven … zolenwerk en een paar mooie bewegingen sturen 3 verdedigers het bos in waarna hij mooi naast de keeper in de goal legt. Spijtig dat we geen herhaling kunnen zien 😊. 2 minuten later zoekt Urbion Arti en jammer genoeg wordt deze laatste goed afgehouden door zijn verdediger zodat de keeper maar op te rapen heeft. Racing begint nu echt wel overhand te halen. Rond het half uur zien we Elzestraat nog een vrije trap trappen aan de 2e paal maar er kan niemand intikken. Rond de 35° minuut is er dan een goed aangesneden corner waarbij nr 14 volledig vrijstaand over kopt. Dan nog een mooie actie van de 7 (bedrijvigste Redboyer) maar de aanval wordt al bij al simpel afgebroken. Op de 40° minuut nog een vrije trap voor de racing maar Arti trapt van ver (35 meter?) over. In minuut 41 raapt Jordi dan nog een aanval van Elzestraat op waarna we gaan rusten. Al bij al verdiende voorsprong en weinig werk voor onze keeper Jordi, die vlot de plaats van Kari innam!

Maar uiteraard zouden we graag nog een goaltje extra zien om ons wat veiliger te voelen en de 3 punten mee naar ’t Kiel te nemen.

Hadden de spelers onze verzuchtingen gehoord? Feit is dat ze vanaf de eerste minuut in de 2° helft de wedstrijd oppikten: Arti op de keeper, Stan pikt op en trapt ook op de keeper die in corner werkt. De eerste corner wordt verwerkt in een tweede en derde corner; bij deze laatste corner pikt Fabien de bal op en trapt in de handen van de keeper. 2 minuten later mooie bal van Simon op Arti en … juist ja, terug corner. Maar hier komt weer geen echt gevaar uit. (misschien iets om op te trainen? 😊). En dan plots een diepe bal op de 7 van Red Boys, Roman niet goed bij de les en vanop een 20 meter sterft de loeier op de lat. Oei een serieuze verwittiging. Ok moet Fabien gedacht hebben … hij zet zich intelligent door op rechts langs de lijn en speelt Urbion mooi aan; deze laatste zet in zijn gekende stijl de laatste verdediger netjes  in de wind en voor de keeper aan de bal kan komen wordt deze mooi in de linkerbovenhoek getrapt! Voor diegenen die hun telraam niet bijgewerkt hebben, nummer 11 in deze competitie van onze topscoorder (en uiteraard ook de reeks topscoorder). Wedstrijd gespeeld ? Neen, immers in de 59e minuut domme fout van Jason op de doellijn/backlijn: ons muurtje springt op maar de bal gaat er onder door en wordt op de lijn binnengetrapt door een speler van Red Boys, 1-2? Neen, gelukkig stond deze laatste in buitenspel. Hier komen we zeer goed weg! Een minuut later, op het kwartier, terug nummer 7 die Roman omspeelt maar over trapt. Red boys heeft nu wat overwicht en wint wel wat duels in het midden maar is niet gevaarlijk. In de 72° minuut dan een verre bal op Urbion, wordt onderschept door de verdediger en komt alsnog bij Urbion die overhoeks binnen legt, maar ook deze wordt door de scheids afgekeurd wegens buitenspel. Racing pakt wedstrijd terug in handen, een vrije trap van Arti gaat over. 10 minuten voor tijd gaat Julien (ingekomen voor Stan) op rechts diep snijdt naar binnen maar Urbion kan niet afhaken en Julien moet zelf trappen en besluit op de keeper. Op de 85e minuut Urbion door op links mooi Arti aangespeeld en deze trapt de 0-3 botsend binnen …. Nu is de wedstrijd helemaal over!

Dikke proficiat mannen, 18 op 18 geniet ervan, dit gebeurt niet dikwijls in een voetbalcarriere! Op naar volgende week!