Vitesse Boom — Racing Kiel 1

Na de hevige regenval van vrijdag was het uitkijken naar de staat van het veld op Vitesse Boom en ik moet zeggen goed zag het er niet uit. Gelukkig was het niet al te drassig, maar daarmee was ook alles gezegd; voor diegene die ons veld (terecht) niet goed vinden … daar was deze akker  in niets mee te vergelijken, maar soit dit geldt voor beide ploegen. Deze week moest Eddy ook weer aan de ploeg sleutelen. Jan was er door ziekte jammer genoeg nog niet bij en Robin moest ook forfait geven net zoals Theo; tevens was Loïc ook nog afwezig. Gelukkig recupereerden we Stan en zagen we ook Urbion terug! Dit alles maakte dat Quinten, Stan en Urbion terug starten en ook Kenzo zijn plaats behield na een eerste zeer verdienstelijke debuutmatch tegen Koningshof. Drie punten zouden de titel misschien nu al kunnen opleveren, maar Vitesse was zeker niet te onderschatten – vraag het al onze concurrenten maar – zij gingen hier allemaal voor de bijl, we waren dus gewaarschuwd.

Een eerste kansje voor de Racing in de 5° minuut: Urbion werd vrijgespeeld op de backlijn en hij leverde in de draai een trap op doel, maar zijn schot was te centraal zodat de keeper hem makkelijk kon pakken. Een paar minuten later, Roman vrijgespeeld op de rechterflank, maar zijn voorzet werd deels afgeblokt en verdween in de handen van de keeper. In de 12° minuut een slecht wegwerken van onze verdediging en de trap onder de lat wordt door Karri weggeronseld in corner. De daarop volgende corner wordt ook afgeblokt. Op het kwartier krijgt Mo plots een uitgelezen kans door alleen voor de keeper, tweemaal achter elkaar, op de doelman te besluiten … Iets koelbloediger en we stonden hier voor. Jammer genoeg verliezen we veel duels of gaan we niet echt door in de duels en zijn er veel 2e ballen voor Vitesse. Decompressie na de voorbije weken heet zoiets, denk ik. Dan plots in minuut 25 rolt een afgeweken, weggewerkte bal voor de voeten van een Vitesse aanvaller, deze twijfelt niet en vanop de backlijn verdwijnt de bal achter Karri in de netten: 1-0 en op achtervolgen aangewezen.  Een paar minuten later een mooie actie Simon naar Mo en die zijn voorzet belandt net niet bij Urbion. Op het halfuur een vrije trap van Stan en Quinten kopt over. Dan wordt Mo gelanceerd: hij alleen op weg naar doel maar wordt afgefloten voor (vermeend ?) buitenspel. Tenslotte nog Urbion een paar minuten voor rust vanop de backlijn hoog over. Rusten met een achterstand en een aantal spelers moeten hun niveau wat opkrikken om aanspraak te maken op de 3 punten. Aan Eddy om de oplossingen aan te reiken.

 

Direct na de rust wordt Mo aangespeeld en gaat onderuit in de 16 … maar scheidsrechter zegt dat er niets aan de hand is. Twee minuten later een cross van Simon naar Urbion maar onze topscoorder besluit te zwak in de handen van de keeper. Weer een paar minuten later een verre bal van Djura naar Kenzo maar zijn schot gaat net naast. De Racing de 2e helft precies toch met een betere ingesteldheid op het veld gekomen. Dan Simon naar Mo en diens voorzet wordt aan de 2e paal net voor de inkomende Urbion weggewerkt. Een kwartier gespeeld en Stan gaat op de rand van de backlijn op wandel, over Mo belandt de bal bij Djura maar deze treuzelt te lang om gevaarlijk te worden. Dan een actie vanop onze eigen helft: de bal gaat vlot van Djura naar Simon en Mo lanceert Urbion mooi vanop de middellijn maar de keeper is attent en kan net voor Urbion weg werken.  We dringen nu veel meer aan … De 20e minuut wordt een bal door Simon in de backlijn van Vitesse opgepikt, hij speelt direct Stan aan, die de vrijstaande Urbion bereikt en daar is de gelijkmaker door onze topscoorder. Nog een dikke helft te gaan voor de 3 punten! Een paar minuten later komt Vitesse nog eens : een voorzet wordt ingekopt maar Karri is er gerust in en laat de bal voorbij zoeven. Met nog een kwartier te gaan krijgen we een enig mooie paseerbeweging van Mo (door de benen van  de Vitesse verdediger) maar zijn voorzet is niet scherp genoeg. Met nog een dikke 10 minuten te gaan krijgt eerst Djura een gele kaart en een paar minuten later krijgt de Vitesse aanvaller (en maker van hun goal) een 2e gele kaart door een fout op Stan. Er ontstaat wat timult en Djura wordt uitgedaagd of het wordt zwart voor zijn ogen … wie zal het zeggen. Onze staf grijpt in en wisselt Djura voor Leon …. Echter na de wissel krijgt hij toch nog een 2e gele kaart van de scheids ….. Dom en niet nodig! Kunnen we het numerieke overwicht gebruiken om met de 3 punten naar ’t Kiel te trekken? Vijf minuten voor tijd alleszins de kans: Kenzo krijgt een voorzet aan de 2e paal maar zijn schot vanop een paar meter wordt goed onschadelijk gemaakt door de thuiskeeper. Een minuut later Mo terug met eenzelfde beweging maar nu wordt hij net voor de backlijn tegen de grond gewerkt, een vrije trap op een gevaarlijke plaats levert jammer genoeg niet de voorsprong op. Daarna slaagt Vitesse erin om de bal in de eigen ploeg te houden en zelfs nog een hoekschop af te dwingen. Wedstrijd dus op slot en al bij al een verdiend gelijkspel; een betere 2e helft zorgde hiervoor. Volgende week terug een kans om de titel te pakken.

 

1 - 1
Fulltime