Berkenrode SK — Racing Kiel 1

Vandaag op bezoek bij Berkenrode de nummer laatste … Maar wel kleine koude douche voor de wedstrijd. Een aantal sterhouders hebben aangegeven om een probleem te hebben en kunnen/willen daardoor niet spelen. Soit jammer zou ik zeggen en volop steun aan de spelers die er wel voor willen gaan!

We zijn een paar minuten aan het spelen en Racing wil het spel maken en vlug scoren, dan in minuut 7 een drieste tackle van Stan op de middellijn van en … een (domme) gele kaart. Jammer en onnodig want nu is Stan er jammer genoeg niet bij in de thuistopper volgende week tegen Koningshof. Dan een paar minuten later stuurt Simon Mo in het straatje maar de afwerking laat te wensen over. Een afvallende bal gaat van Xavi naar MO dan Djura en ook deze poging is te zwak. In minuut 12 dan een tegenaanval van Berkenrode maar vanop 25 meter ver naast/over en geen gevaar voor Jordi die ook vandaag tussen de palen staat. Op het kwartier dan druk van Mo op de (onzekere) keeper, deze trapt de bal pardoes op onze 9 maar de bal gaat net naast de paal buiten. 2 minuten later gaat de bal mooi van Xavi naar Robin en Mo vrijstaand in de 16 hij draait mo om zijn as maar het schot verdwijnt net naast. Weer 2 minuten later recuperatie achteraan bij ons Mo die vertrekt en gelanceerd wordt, hij vertrekt vanop eigen helft is voorbij de laatste verdediger maar … de scheids blaast onbegrijpelijk voor buitenspel! We hebben wel kansen en spel op de helft van Berkenrode maar echt goed voetbal is er (nog?) niet bij (heeft misschien ook te maken met de hobbelige staat van het veld). In de 22e minuut wordt Djura vrijgespeeld Mo en Simon staan vrij te wachten voor doel maar Djura trapt zelf (zeer zwak en naast) … opzij leggen en de bal moest er maar ingelegd worden … Dan minuut 25 stuurt Simon, Mo terug het straatje in en nu legt hij de bal wel mooi onder de keeper, eindelijk 0-1 en hopelijk zal het vanaf nu ook makkelijker gaan. Of toch niet? In minuut 27 wordt er een verre bal gespeeld naar de aanvaller van Berkenrode, hij snelt Stan voorbij Jordi komt uit en de bal wordt naast getrapt. Echter na het naast trappen komen de aanvaller en Jordi met mekaar in botsing en … legt de scheids de bal op de stip … eigenaardig maar 1-1 staat op het bord. Dit geeft de Berkenrodese burger moed en buiten een paar corners komen er niet echt veel kansen meer. Ze verkopen hun huid duur en verdedigen met hart en ziel. Even voor het rustsignaal op een zoveelste hoekschop komt een afgeweken bal bij Robin terecht en hij werkt beheerst af, 1-2 … of neen toch niet de scheids heeft ook nu weer buitenspel gezien. Moeilijk om uit te maken en hij staat er uiteraard allen voor. Dan op slag van rust, hoekschop zoveel op het hoofd van Robin en kopstoot pardoes op de paal. Het geluk zit ook niet mee.  Het verschil moet dan maar in de 2e helft gemaakt worden.

Maar het spel is niet echt van dien aard dat we vele kansen bij elkaar spelen. In de 13e minuut wordt Djura door Mo vrijgespeeld maar weer te onzuiver in de afwerking en weg kans. Ondertussen komt Vincent Roman vervangen en krijgen we een aantal verschuivingen in de veldbezetting. Vincent staat nu vooraan en het loont ook vrij vlug. Simon speelt Vincent aan en na een mooie schijnbeweging verdediger in de wind en trapt hij met links mooi in de rechterbenedenhoek binnen … eindelijk 1-2 ! Berkenrode nu eindelijk op de knieën? Hun druk en verbetenheid is alleszins minder, ze hebben al veel gegeven en de fysiek lijkt op te zijn … Baloverwicht en corners genoeg maar weinig kansen. Na een vrije trap met het schot van Robin richting. Dan een mooie actie Mo, Simon, Mo maar deze laatste zijn schot zwaait ook helemaal af. Wat later beland een schot van Djura tegen de onderkant van de lat .. Het zit ook niet echt mee vandaag. Rond het halfuur dan een mooie actie van Djura naar Mo deze laatste vanop de achterlijn naar de vrijstaande Xavi, maar hij trapt te zwak en de keeper kan gelukkig wegwerken. 10 minuten voor tijd komt Simon slecht neer en doet hij teken naar de bank … hij wordt vervangen door de eerste youngster Kenzo. (Hopelijk niet te erg, en staat onze capi zondag paraat) Toch nog een keer bibberen … een aanval van Berkenrode Jordi komt uit (onzorgvuldig?) maar ziet geen bal en een meegevolgde Berkenrode speler krijgt op backlijn een vrije schietkans (zonder Jordi in doel) maar trapt door vermoeidheid helemaal naast … oef hier komen we toch goed weg. Dan de 42e minuut wordt Robin op rechts aangespeeld een voorzet naar de 2e paal en Loïc die in de kortste hoek de 1-3 binnenkopt. Onze trainer wil dan Leon nog inbrengen maar de scheids geeft al aan dat hij de wedstrijd gaat affluiten een paar minuten te vroeg maar wie maalt er om .. .De 3 punten nemen we mee naar ’t Kiel. Een wedstrijd om snel te vergeten en ons te concentreren op de topper volgende week!