V.O.S Reinaert — Racing Kiel 3

Geannuleerd
verslag

V.O.S Reinaert — Racing Kiel V

Omdat we bij de Racing ervan overtuigd zijn dat je uit iedere sport iets kunt leren om te implementeren bij het voetbal, bleef de coach samen met kapitein Kristof en luitenanten Kris en Erik tot laat in de middag op omni-sportclub Vos Reinaert. Daar volgden zij met volle aandacht de korfbalwedstrijd tussen Vos Reinaert en Itegem uit de 2e afdeling. Wat we geleerd hebben is:

-Dat er in iedere sport  anders opgewarmd wordt
-Dat bij korte dekking het moeilijker is om te scoren
-Dat we misschien bij iedere 2 doelpunten de aanval moeten wisselen door verdedigers
-Dat er in ieder ploeg wel een ettertje rondloopt
-Dat een match korfbal precies heel lang duurt als je er naar kijkt
-Dat we vanaf nu de volgende uitdrukking gaan gebruiken: “Die kan beter gaan korfballen”

 

Een volledig elftal afwezigen, inclusief doelman en toch nog een competitieve ploeg tussen de lijnen kunnen brengen. Dat toont de sterkte van de vets anno 2022.

Keeper Jordi werd opgeeist door de 1e ploeg waardoor Kris de handschoenen mocht aandoen, Flash viel uit na 1 minuut waardoor Tamaz een rij naar voren schoof, El capitano nam na een lange periode terug zijn plaats in op het middenveld en zo vielen de puzzelstukjes ook vandaag weer in mekaar.

Met Manu, Ali en Philleke staat er een verdediging van gewapend beton en als je dan weet dat we dit jaar een echte killer in de spits hebben dan moet de tegenstander al van serieus kaliber zijn om de Racing af te houden.

De Rossoneri kampeerden de eerste 20 minuten op de helft van de tegenpartij. Ken was heel en aanwezig en kende pech nadat hij  na 10 minuten zijn vrije trap op de lat zag uiteenspatten.

De constante druk leverde na 20 minuten evenwel succes op. Tamaz draafde op zijn gekende manier voorbij zijn tegenstander en speelde op het juiste moment Gokhan aan. Die liet nogmaals zien dat hij een echte killer is en knalde zijn eerste kans van de match zonder compassie voorbij de thuisdoelman.   0-1!

Vos Reinaert probeerde na het tegendoelpunt de bakens te verzetten maar verder dan enkele hoekschoppen zonder gevaar kwamen ze niet.

De 2e helft startte met nieuwkomer Samir op de linkerflank. In het midden heersten Sven, Kristof en Ken. Er was geen doorkomen aan vandaag. Het was al een tijd duidelijk dat Vos Reinaert vooral in doel aan kwaliteit had ingeboet. In het verleden stond daar een ex-doelman van Beveren maar dat bleek nu niet meer het geval. Schoten van Ken, Mahmoud en Ali misten precisie.

Rond het uur was het echter wel prijs. Nieuwkomer Samir behiel het overzicht, speelde onze topscoorder Gokhan aan en die knalde onhoudbaar binnen. 2-0 !

De wedstrijd was gespeeld.
Gokhan werd bij een weergaloze dribbel nog eens foutief gestopt maar de uitstekende ref vond het iets te licht om een strafschop te fluiten.

Kris hield zijn netten proper waardoor we voor de 2e keer op rij de nul op het bord houden.

Een mooie overwinning tegen een team waar we het altijd moeilijk tegen hebben.
Volgende wedstrijd is pas binnen 2 weken tegen Harrows. Iedereen van de partij !

0 - 2
Fulltime

V.O.S Reinaert — Racing Kiel 3

4 - 2
Fulltime