Seizoen: 2022-2023

Seizoen 2022-2023

Kalfort Daghet — Racing Kiel 1

Vandaag een verplaatsing naar Kalfort. Toch wel een topwedstrijd te noemen want de racing met 9 op 9 en kalfort op 3e plaats met 7 op 9.

Misschien dank zij een leuk zonnetje waren er wel wat supporters op post (al waren een aantal racingers misschien de weg verloren want ze waren wat laat op post).

Voor diegenen die wel op post waren ….

Al na 3 minuten bereikte een deviatie van Jan Julien op rechts, deze ging de diepte in omspeelde zijn rechtstreekste tegenstander maar de Kalfort keeper ging goed plat. In de herneming trapte Urbion over.

Na 8 minuten was er dan toch al onze voorsprong. Een vrije trap vanop de middellijn van Simon aanname van Urbion en onze topscoorder legde de bal onder de doelman netjes in de hoek.

Na 10 minuten dan een mooie aanval van Kalfort, een dubbele één twee maar Kari stond pal, de afvallende bal werd door een Kalfortspeler via de lat over getrapt.

De Racing herpakt zich en in minuut 13 lanceert Arti Urbion jammer genoeg besluit hij op de doelman. Een minuut later weer een mooie aanval via Jan naar Julien dan naar Arti en deze terug naar Julien die alleen op doelman afgaat maar de bal iets te ver van zijn voet laat springen zodat keeper kan tussenkomen.

Weer een minuut later belandt een uittrap van onze doelman bij Urbion die voorbij zijn tegenstander slalomt maar op de bezoekende keeper besluit. Gelukkig voor ons komt de 0-2 er op het half uur toch aan, Jan krijgt de bal toegeschoven 1 2 met Julien en dan wordt Urbion diep gestuurd deze haalt de achterlijn, hij kijkt even op legt in de loop van aanstormde Jan … en deze legt hem mooi beneden links in’t hoekje.

Kalfort komt dan nog met een aanval en een schot over de lat. Even later aan de overkant van hetzelfde laken een broek.

Rusten met 0-2, terecht maar had gezien de kansen misschien iets hoger mogen/moeten liggen. Bekopen we ons dit in de 2e helft?

Tweede helft begint wat rommelig, beide ploegen die niet echt tot goed voetballen komen. Dan toch een mooie kans voor de Racing, Simon trapt een vrije trap die over iedereen heen waait en door Loïc op de paal wordt gedevieërd.

Op de tegenactie van Kalfort wordt de aanval door Robin afgebroken en gaat de vrije trap van Kalfort over. Neemt Kalfort de wedstrijd over? Op de 10e minuut een voorzet van links waarbij een botsing is tussen de aanvaller en onze verdediger en waabij Kalfort (onterecht) een penalty claimt. Een paar minuten later nog een trap van buiten de backlijn die in de handen van Kari belandt.

Supporters worden toch wat ongeduldig, gelukkig is de Racing daar terug een verre bal van Arti op Urbion die zet voor en wordt door de verdediger van Kalfort met de hand aangetikt. Penalty, perfect omgezet door Arti. Door de verschillende vervangingen die volgen is de 2e helft van iets mindere kwaliteit .

Dan een vervanging van Kalfort die niet goed uitdraait. Speler komt in en paar minuten later krijgt hij bal in midden speelt nonchalant en verkeerd terug, Julien pikt de bal op omspeelt makkelijk de keeper en legt de 0-4 binnen. 3 punten binnen rest nog een paar domme kaarten in een bitsig einde (waarom toch?), gelukkig heeft de ref alles goed onder controle en is er op de getrokken kaarten niets te zeggen. Zo pakte de kapitein (liet zijn ploeg wel in de steek door zijn gedrag) eerst een donkere gele kaart en 2 minuten later een 2e gele kaart zodat Kalfort de wedstrijd met 10 moest uitspelen.

In de laatste minuten drong Kalfort nog aan voor de eerreder, na een corner werd een bal teruggekopt en moest Kari in de voeten om de eerredder te vermijden.

Een verdiende overtuigende zege van een in de eerste helft goed voetballend Racing, op naar de volgende thuismatch tegen Fortuna.

0 - 4
Fulltime
5 - 0
Fulltime

Hoverla FC — Racing Kiel V

Schande, diefstal, noem het zoals je wilt maar de vets werden zwaar bestolen.
Dat een scheidsrechter van het thuiskamp af en toe iets in het voordeel van zijn ploegmakkers
fluit dat kunnen we nog begrijpen maar dat hij staat te juichen bij een gelijkmaker, zware fouten ombuigt in eigen voordeel omdat er een Racinger verhaal gaat halen, gaat er ver over.
 
Ondanks de moeilijke omstandigheden kwamen de Rossoneri snel op voorsprong.
Flash zette de libero in de wind, omspeelde de keeper en legde de bal in het mandje. 0-1 na 10 minuten.
Het bleef echter een evenwichtige partij  waarbij de thuisploeg met vlagen sterk kwam opzetten.
Vlak voor rust leek de gelijkmaker een feit maar eerst Jordi en daarna Manu redden de bal van de lijn.
 
De 2e helft bracht meer van hetzelfde. De thuisploeg had het balbezit maar de Racing bleef zonder moeite recht.
 
Rond het uur was het de beurt aan onze andere spits Gokhan om de score te verdubbelen
 
De wedstrijd leek gespeeld maar de scheidsrechter besliste er echter anders over.
 
Iets na het het doelpunt werd Flash getorpedeerd maar ipv een vrije trap en een rode kaart voor de tegenpartij werd het een vrije trap tegen.
De Rossoneri waren van slag en Hoverla kon tegenscoren.
Onze ploeg verloor compleet de pedalen en even later hingen de bordjes in evenwicht.
Een zekere overwinning leek ons uit handen te glippen.
 
De vets moesten echter de kelk tot op de bodem ledigen want diep in de blessuretijd kregen we nog een strafschop tegen die feilloos werd omgezet.
Dit was één van de somberste verliesmatchen van de voorbije seizoenen.
Met onze kern, nu nog versterkt met Wim Walschaerts , moet het mogelijk zijn om in de top van de rangschikking te eindigen.

Niemand steekt er bovenuit  waardoor we deze verliespunten gemakkelijk kunnen goedmaken.
Zondag iedereen paraat voor de thuismatch tegen Drakenhof.
3 - 2
Fulltime
1 - 5
Fulltime
3 - 0
Fulltime
7 - 2
Fulltime
3 - 3
Fulltime

Racing Kiel V — Kiel F.C.

De enige echte derby van het Kiel stond vandaag op het programma. Van de 24 spelers uit de Whatsapp-groep kwamen we net aan 11 shotters .
Was dit de vorige seizoenen gegarandeerd een forfait-nederlaag, dan konden we nu toch nog een stevig elftal op de been brengen.

De Racing liet het balbezit aan de tegenstander want gevaar leverde dit niet op.
Op de 20e minuut werd Timur foutief gestopt aan de backlijn. een kolfje naar de hand van Sidney die via een tegenstander achter het muurtje keeper Geerts kon verschalken. 1-0 met de rust.

FC Kiel kwam stevig uit de startblokken en kon na 5 minuten een strafschop versieren.
De sterk spelende Phil Faes zag de bal boven het hoofd tegen de touwen knallen. 1-1.

De treurnis duurde niet lang want ook wij kregen een strafschop. 
Ken nam net alles vorige week de verantwoordelijkheid op zich en kweet zich uitstekend van zijn taak. 2-1!


En het werd nog beter. 
Sidney dolde even later met de libero van de tegenpartij en werd foutief gestopt.
Zijn vrije trap ketste af op het muurtje waarna Sven de terugkaatsende bal in een tijd op de slof nam.
De Kiel-doelman had blijkbaar het leer slecht zien aankomen en duikelde over de bal. 3-1 !


5 minuten voor tijd werd het nog even spannend toen de blauw-witten de aansluitng lukten.
Maar verder dan de 3-2 kwamen ze niet.

Een geconcentreerd en uitgekookt Racing Kiel wint de Kielse derby !


 

3 - 2
Fulltime