Fulltime
1 - 0
Fulltime

Vitesse Boom — Racing Kiel 1

Na de hevige regenval van vrijdag was het uitkijken naar de staat van het veld op Vitesse Boom en ik moet zeggen goed zag het er niet uit. Gelukkig was het niet al te drassig, maar daarmee was ook alles gezegd; voor diegene die ons veld (terecht) niet goed vinden … daar was deze akker  in niets mee te vergelijken, maar soit dit geldt voor beide ploegen. Deze week moest Eddy ook weer aan de ploeg sleutelen. Jan was er door ziekte jammer genoeg nog niet bij en Robin moest ook forfait geven net zoals Theo; tevens was Loïc ook nog afwezig. Gelukkig recupereerden we Stan en zagen we ook Urbion terug! Dit alles maakte dat Quinten, Stan en Urbion terug starten en ook Kenzo zijn plaats behield na een eerste zeer verdienstelijke debuutmatch tegen Koningshof. Drie punten zouden de titel misschien nu al kunnen opleveren, maar Vitesse was zeker niet te onderschatten – vraag het al onze concurrenten maar – zij gingen hier allemaal voor de bijl, we waren dus gewaarschuwd.

Een eerste kansje voor de Racing in de 5° minuut: Urbion werd vrijgespeeld op de backlijn en hij leverde in de draai een trap op doel, maar zijn schot was te centraal zodat de keeper hem makkelijk kon pakken. Een paar minuten later, Roman vrijgespeeld op de rechterflank, maar zijn voorzet werd deels afgeblokt en verdween in de handen van de keeper. In de 12° minuut een slecht wegwerken van onze verdediging en de trap onder de lat wordt door Karri weggeronseld in corner. De daarop volgende corner wordt ook afgeblokt. Op het kwartier krijgt Mo plots een uitgelezen kans door alleen voor de keeper, tweemaal achter elkaar, op de doelman te besluiten … Iets koelbloediger en we stonden hier voor. Jammer genoeg verliezen we veel duels of gaan we niet echt door in de duels en zijn er veel 2e ballen voor Vitesse. Decompressie na de voorbije weken heet zoiets, denk ik. Dan plots in minuut 25 rolt een afgeweken, weggewerkte bal voor de voeten van een Vitesse aanvaller, deze twijfelt niet en vanop de backlijn verdwijnt de bal achter Karri in de netten: 1-0 en op achtervolgen aangewezen.  Een paar minuten later een mooie actie Simon naar Mo en die zijn voorzet belandt net niet bij Urbion. Op het halfuur een vrije trap van Stan en Quinten kopt over. Dan wordt Mo gelanceerd: hij alleen op weg naar doel maar wordt afgefloten voor (vermeend ?) buitenspel. Tenslotte nog Urbion een paar minuten voor rust vanop de backlijn hoog over. Rusten met een achterstand en een aantal spelers moeten hun niveau wat opkrikken om aanspraak te maken op de 3 punten. Aan Eddy om de oplossingen aan te reiken.

Direct na de rust wordt Mo aangespeeld en gaat onderuit in de 16 … maar scheidsrechter zegt dat er niets aan de hand is. Twee minuten later een cross van Simon naar Urbion maar onze topscoorder besluit te zwak in de handen van de keeper. Weer een paar minuten later een verre bal van Djura naar Kenzo maar zijn schot gaat net naast. De Racing de 2e helft precies toch met een betere ingesteldheid op het veld gekomen. Dan Simon naar Mo en diens voorzet wordt aan de 2e paal net voor de inkomende Urbion weggewerkt. Een kwartier gespeeld en Stan gaat op de rand van de backlijn op wandel, over Mo belandt de bal bij Djura maar deze treuzelt te lang om gevaarlijk te worden. Dan een actie vanop onze eigen helft: de bal gaat vlot van Djura naar Simon en Mo lanceert Urbion mooi vanop de middellijn maar de keeper is attent en kan net voor Urbion weg werken.  We dringen nu veel meer aan … De 20e minuut wordt een bal door Simon in de backlijn van Vitesse opgepikt, hij speelt direct Stan aan, die de vrijstaande Urbion bereikt en daar is de gelijkmaker door onze topscoorder. Nog een dikke helft te gaan voor de 3 punten! Een paar minuten later komt Vitesse nog eens : een voorzet wordt ingekopt maar Karri is er gerust in en laat de bal voorbij zoeven. Met nog een kwartier te gaan krijgen we een enig mooie paseerbeweging van Mo (door de benen van  de Vitesse verdediger) maar zijn voorzet is niet scherp genoeg. Met nog een dikke 10 minuten te gaan krijgt eerst Djura een gele kaart en een paar minuten later krijgt de Vitesse aanvaller (en maker van hun goal) een 2e gele kaart door een fout op Stan. Er ontstaat wat timult en Djura wordt uitgedaagd of het wordt zwart voor zijn ogen … wie zal het zeggen. Onze staf grijpt in en wisselt Djura voor Leon …. Echter na de wissel krijgt hij toch nog een 2e gele kaart van de scheids ….. Dom en niet nodig! Kunnen we het numerieke overwicht gebruiken om met de 3 punten naar ’t Kiel te trekken? Vijf minuten voor tijd alleszins de kans: Kenzo krijgt een voorzet aan de 2e paal maar zijn schot vanop een paar meter wordt goed onschadelijk gemaakt door de thuiskeeper. Een minuut later Mo terug met eenzelfde beweging maar nu wordt hij net voor de backlijn tegen de grond gewerkt, een vrije trap op een gevaarlijke plaats levert jammer genoeg niet de voorsprong op. Daarna slaagt Vitesse erin om de bal in de eigen ploeg te houden en zelfs nog een hoekschop af te dwingen. Wedstrijd dus op slot en al bij al een verdiend gelijkspel; een betere 2e helft zorgde hiervoor. Volgende week terug een kans om de titel te pakken.

1 - 1
Fulltime

Racing Kiel 1 — Koningshof

Vandaag met een klein hartje naar de topper tegen Koningshof. Naast Loïc (verlof) is Stan er ook niet bij en Jan is nog niet genoeg hersteld van zijn handblessure: dus toch wel een verzwakt Racing aan de aftrap. Ook Vincent geraakt niet speelklaar vandaag, Karri heeft zijn plaats onder de lat wel terug ingenomen en Victor kwam mee depaneren.

We starten de wedstrijd en van enige schrik lijkt geen sprake. We starten met druk naar voor en na 2 minuten “worstelt”  Djura zich door de verdediging, Mo neemt over maar wordt afgefloten voor buitenspel. Direct daarop een combinatie Djura, Mo, Simon en terug Mo maar deze laatste kan de bal net niet mee nemen. In de 5e minuut dan een fout van Xavi net voor de backlijn maar geen nood de bal wordt hoog over geschoten … Een minuut later wederom een bedrijvige Mo die 4 man in de wind zet maar met de bal over de achterlijn loopt. Rond minuut 10 een zeer verre ingooi van specialist Robin, Mo pakt de bal ineens op de slof en de keeper kan de bal vanuit een scherpe hoek onder de lat uitronselen: wat een prachtig schot. In de herneming wordt de bal van Victor nog in hoekschop verwerkt. Een minuut of 12 zijn we aan het spelen en wordt de bal achteruit gespeeld naar Karri, maar door de hobbelige staat van het veld kan er moeilijk uit gevoetbald worden en krijgt Koningshof de ba,l maar onze verdediging olv Rik en Theo zitten er goed op en Koningshof  wordt geen kans gegeven. Op het kwartier een afvallende bal die door Xavi in de handen van de bezoekende doelman wordt getrapt. Nog een paar minuten later een zeer scherpe corner van Djura en niemand kan er een lichaamsdeel tegen zetten zodat de bal langs de 2e paal buiten gaat. Op de 21e minuut zijn we er: een doorgeschoten bal wordt aan de 2e paal door Victor ingetrapt en de keeper redt met een uitstekende beenveeg. De 1-0 kan eigenlijk elk moment vallen. Dan een slalom van Victor die Robin vindt, maar de bal wordt vanop de backlijn hoog over getrapt. Net voor het halfuur kan Roman de bedrijvige en zeer snelle linkerflankspeler van Koningshof de bal ontfutselen voor die alleen op Karri zou kunnen afgaan. Dan gaat Simon op links door maar net voor hij kan voorzetten wordt Mo in de backlijn tegen de grond getrokken (zonder bal in de buurt) en de scheids fluit niet of heeft het niet gezien …. Hierna volgt terug een zeer scherpe corner van Djura en weer net niet. Dan uit het niets een ingooi (door een wat dubieuze schouderduw van de Koningshof aanvaller) waarna de draaischijf van Koningshof vanop de backlijn mooi in de draai naar doel trapt en de bal en de bal mooi in de hoek verdwijnt. Karri heeft geen schijn van kans en tegen de gang van het spel in staat het 0-1. We gaan rusten met een onverdiende achterstand; zou de moraal aangetast zijn en gaan we fysiek nog genoeg krachten hebben om deze achterstand weg te werken?

De eerste minuten van de tweede helft geeft niet direct een ander spelbeeld: Racing terug met druk naar voor, maar de kansen zijn wat minder. Een zwakke kopstoot, Mo dit net niet kan trappen … De wedstrijd verliest aan intensiteit en we zien dat Koningshof wat meer balbezit krijgt en dat wij het iets moeilijker beginnen krijgen (normaal ook omdat er zoveel duels werden gewonnen en we Koningshof niet lieten spelen). Minuut 18 een aanval van Koningshof: hun beste speler wordt aan de 2e paal mooi vrijgespeeld maar gelukkig was hij net iets te ver om Karri te bedreigen (hier had hij de wedstrijd misschien kunnen beslissen voor Koningshof). Dan volgt een verre vrije trap maar Karri speelt ook nu weer een zeer aandachtige wedstrijd en komt goed tussen. (als hij nu nog goed gaat uittrappen, is hij veruit de beste keeper van de reeks). Minuut 20 wordt Kenzo (vandaag eerste basisplaats) vrijgespeeld hij zet voor, maar er is niemand gevolgd …. Net na het halfuur zijn we er weer: Robin wordt op links mooi vrijgespeeld, komt naar binnen en zet nog voor maar de bal is net iets te onzuiver voor Mo. Had hij hier beter zelf zijn kans gegaan? Soit, we hebben het heft weer in handen genomen en geloven er nog in. Ook de talrijk opgekomen supporters geven steun aan het team. En dan … de zoveelste hoekschop, mooi scherp ingetrapt door Simon, Robin duikt goed op in de kleine backlijn en met een krachtige kopslag laat hij de keeper geen schijn van een kans: de gelijkmaker is een feit! Dit moeten we over de streep trekken, of gaan we voor meer en tellen we Koningshof helemaal uit voor de titel? Nog 2 minuten te spelen en de Racing blijft aandringen: weer langs Robin, die vrijgespeeld wordt voor doel, maar iets te schuin besluit en de bal gaat ipv in doel net naast. Bijna nog de (misschien wel verdiende)  overwinning.

En dan is de wedstrijd afgelopen, een zeer verdiend gelijkspel voor een hardwerkend Racing, een resultaat waarvoor elke supporter op voorhand had getekend maar gezien het spel tijdens de wedstrijd meer dan verdiend is/was. Koningshof en Fortuna blijven op 12 punten (na de wedstrijd bleek ook dat Fortuna niet verder geraakte dan een gelijkspel op Laar), wat betekent dat we van de resterende 15 te behalen punten er nog 4 moeten halen om mathematisch zeker te zijn van de titel.  Vandaag uitblinkers noemen, is heel moeilijk. Iedereen verdient een dikke pluim, niet alleen voor de inzet (werd er een foute pas gegeven stond er steeds wel een ploegmaat klaar om het recht te zetten) maar ook het geleverde spel (op toch een moeilijk te bespelen veld) was meer dan behoorlijk; kansen genoeg alleen een beetje pech in de afwerking. Uiteraard mag ook de staf niet vergeten worden, veel moeten sleutelen aan de ploeg en dan zo een prestatie afleveren …chapeau!

1 - 1
Fulltime

Berkenrode SK — Racing Kiel 1

Vandaag op bezoek bij Berkenrode de nummer laatste … Maar wel kleine koude douche voor de wedstrijd. Een aantal sterhouders hebben aangegeven om een probleem te hebben en kunnen/willen daardoor niet spelen. Soit jammer zou ik zeggen en volop steun aan de spelers die er wel voor willen gaan!

We zijn een paar minuten aan het spelen en Racing wil het spel maken en vlug scoren, dan in minuut 7 een drieste tackle van Stan op de middellijn van en … een (domme) gele kaart. Jammer en onnodig want nu is Stan er jammer genoeg niet bij in de thuistopper volgende week tegen Koningshof. Dan een paar minuten later stuurt Simon Mo in het straatje maar de afwerking laat te wensen over. Een afvallende bal gaat van Xavi naar MO dan Djura en ook deze poging is te zwak. In minuut 12 dan een tegenaanval van Berkenrode maar vanop 25 meter ver naast/over en geen gevaar voor Jordi die ook vandaag tussen de palen staat. Op het kwartier dan druk van Mo op de (onzekere) keeper, deze trapt de bal pardoes op onze 9 maar de bal gaat net naast de paal buiten. 2 minuten later gaat de bal mooi van Xavi naar Robin en Mo vrijstaand in de 16 hij draait mo om zijn as maar het schot verdwijnt net naast. Weer 2 minuten later recuperatie achteraan bij ons Mo die vertrekt en gelanceerd wordt, hij vertrekt vanop eigen helft is voorbij de laatste verdediger maar … de scheids blaast onbegrijpelijk voor buitenspel! We hebben wel kansen en spel op de helft van Berkenrode maar echt goed voetbal is er (nog?) niet bij (heeft misschien ook te maken met de hobbelige staat van het veld). In de 22e minuut wordt Djura vrijgespeeld Mo en Simon staan vrij te wachten voor doel maar Djura trapt zelf (zeer zwak en naast) … opzij leggen en de bal moest er maar ingelegd worden … Dan minuut 25 stuurt Simon, Mo terug het straatje in en nu legt hij de bal wel mooi onder de keeper, eindelijk 0-1 en hopelijk zal het vanaf nu ook makkelijker gaan. Of toch niet? In minuut 27 wordt er een verre bal gespeeld naar de aanvaller van Berkenrode, hij snelt Stan voorbij Jordi komt uit en de bal wordt naast getrapt. Echter na het naast trappen komen de aanvaller en Jordi met mekaar in botsing en … legt de scheids de bal op de stip … eigenaardig maar 1-1 staat op het bord. Dit geeft de Berkenrodese burger moed en buiten een paar corners komen er niet echt veel kansen meer. Ze verkopen hun huid duur en verdedigen met hart en ziel. Even voor het rustsignaal op een zoveelste hoekschop komt een afgeweken bal bij Robin terecht en hij werkt beheerst af, 1-2 … of neen toch niet de scheids heeft ook nu weer buitenspel gezien. Moeilijk om uit te maken en hij staat er uiteraard allen voor. Dan op slag van rust, hoekschop zoveel op het hoofd van Robin en kopstoot pardoes op de paal. Het geluk zit ook niet mee.  Het verschil moet dan maar in de 2e helft gemaakt worden.

Maar het spel is niet echt van dien aard dat we vele kansen bij elkaar spelen. In de 13e minuut wordt Djura door Mo vrijgespeeld maar weer te onzuiver in de afwerking en weg kans. Ondertussen komt Vincent Roman vervangen en krijgen we een aantal verschuivingen in de veldbezetting. Vincent staat nu vooraan en het loont ook vrij vlug. Simon speelt Vincent aan en na een mooie schijnbeweging verdediger in de wind en trapt hij met links mooi in de rechterbenedenhoek binnen … eindelijk 1-2 ! Berkenrode nu eindelijk op de knieën? Hun druk en verbetenheid is alleszins minder, ze hebben al veel gegeven en de fysiek lijkt op te zijn … Baloverwicht en corners genoeg maar weinig kansen. Na een vrije trap met het schot van Robin richting. Dan een mooie actie Mo, Simon, Mo maar deze laatste zijn schot zwaait ook helemaal af. Wat later beland een schot van Djura tegen de onderkant van de lat .. Het zit ook niet echt mee vandaag. Rond het halfuur dan een mooie actie van Djura naar Mo deze laatste vanop de achterlijn naar de vrijstaande Xavi, maar hij trapt te zwak en de keeper kan gelukkig wegwerken. 10 minuten voor tijd komt Simon slecht neer en doet hij teken naar de bank … hij wordt vervangen door de eerste youngster Kenzo. (Hopelijk niet te erg, en staat onze capi zondag paraat) Toch nog een keer bibberen … een aanval van Berkenrode Jordi komt uit (onzorgvuldig?) maar ziet geen bal en een meegevolgde Berkenrode speler krijgt op backlijn een vrije schietkans (zonder Jordi in doel) maar trapt door vermoeidheid helemaal naast … oef hier komen we toch goed weg. Dan de 42e minuut wordt Robin op rechts aangespeeld een voorzet naar de 2e paal en Loïc die in de kortste hoek de 1-3 binnenkopt. Onze trainer wil dan Leon nog inbrengen maar de scheids geeft al aan dat hij de wedstrijd gaat affluiten een paar minuten te vroeg maar wie maalt er om .. .De 3 punten nemen we mee naar ’t Kiel. Een wedstrijd om snel te vergeten en ons te concentreren op de topper volgende week!

1 - 3
Fulltime

Racing Kiel 1 — Rb Elzestraat

Vandaag een onuitgegeven opstelling, het is weliswaar tegen de derde laatste maar deze hebben wel 9 op 9 gepakt, kunnen we de 3 punten thuishouden? Ik ga misschien spelers vergeten maar een greep uit de onbeschikbare vandaag: Urbion, Jan, Fabien, Julien, Arti, Ashraf,  Karri, Quinten, .. Gelukkig zien we Robin wel terugkomen sinds vorige week en is ook Matthijs bereid gevonden om ons te depaneren, Djura en Vincent staan sinds een aantal weken ook weer aan de aftrap. Jordi onze veteraankeeper vervangt (onder het goedkeurende oog van zijn talrijke ploegmaten langs de lijn) Karri.

Dus vandaag een ploeg die uiteraard nog niet met elkaar heeft samengespeeld en daardoor ook enkele aanpassingen/verrassingen in de opstelling. Zo staat onze captain links vooraan en Robin rechts vooraan en heeft Stan de libero positie overgenomen.

En we laten direct zien dat we willen winnen eerste minuut en eerste kans, Vincent pikt in e backlijn een voorzet vanop rechts op, draait en trapt maar wijkt af op een verdediger en keeper kan oprapen. In de 8 e minuut volgt na een scherpe vrije trap van Djura een hoekschop die door Robin opgepikt wordt en doorgeschoven naar Loïc die over trapt. Over rechts wordt een aanval opgezet die door de bezoekende keeper wordt opgeraapt. En dan plots een lange bal door het midden waarop de vlugge aanvaller van Elzenstraat (nr 7) alleen voor Jordi kan verschijnen maar gelukkig besluit die veel te zwak in de armen van onze keeper. Daarop aan de overkant een mooie combinatie Djura, Simon terug Djura maar schot gaat net naast. Een paar minuten later probeert Loïc het van ver maar ook zijn schot mist preciesi. Net voorbij de 20e minuut komt Elzenstraat nog eens piepen, een trap vanop onze backlijn wijkt af op Stan zijn been en zet Jordi op het verkeerde been, even schrikken want het staat plots (tegen de gang van het spel in) op 0-1. Gelukkig reageren we direct op deze tegenslag, Stan lange bal op Loïc en de afvallende bal wordt door Simon in de korte hoek getrapt, keeper geen verhaal en bordjes terug in evenwicht. 3 minuten later krijgt Robin de bal voor zijn voeten in de kleine backlijn maar hij vergeet af te werken en laat de voorsprong liggen. We hebben nu overwicht en spelen nog een paar halve kansen bij elkaar. Even na het halfuur nog eens Elzenstraat met een mooie actie over rechts maar er wordt te zwak besloten op Jordi. Deze laatste speelt een secure match en ook bij hoge ballen is hij zeer overtuigend, kortom een waardige vervanger van Karri. De 40e minuut een mooie voorzet van  Vincent naar Robin maar net te scherp om te kunnen afwerken. Een paar minuten voor de rust wordt Vincent vrijgespeeld in de 16, hij twijfelt niet en trapt overhoeks binnen, 2-1 … Neen toch niet want goal wordt (terecht) afgekeurd wegens buitenspel van Vincent. Laatste minuut en het lijkt erop dat we gaan rusten met een gelijkspel. Nog een laatste vrije trap vanop rechts en de bal komt aan de 2e paal waarop Robin over de keeper binnenkopt. Toch nog met een voorsprong de rust in, want de scheids fluit voor rusten direct nadat Elzenstraat aftrapte.

Voor de tweede helft kunnen we kort zijn, de Racing die baas is, zoals in de eerste helft probeert fraai te spelen en zeker met de nodige drive/inzet! Jammer genoeg is het soms wel moeilijk gezien de staat van het veld in’t Kielpark.

In de 55e minuut een pass van Djura op rechts naar Robin die een voorzet aflevert en Simonzijn zijn hoofd ertegen en de 3-1 staat op het bord. Op weg naar terug een 3-punter? Ja hoor want in de 75e minuut zorgt Matthijs, na een scrimmage voor doel zelfs voor de 4-1. Boeken toe … Zelfs een paar minuten later wordt Loïc in de 16 foutief gestopt, maar de penalty van Simon (en zijn mogelijke hattrick) wordt gepakt door de keeper.

Na de 2 op 6 van de voorbije weken, pakken we de draad van de overwinningen weer op. Na de wedstrijd zien we zelfs dat onze beide achtervolgers (Fortuna EN Koningshof) verloren hebben…. Dat betekent we lopen weer verder weg en het begint er mooi uit te zien. Nu een weekje rust !

5 - 1
Fulltime

Oh Fortuna — Racing Kiel 1

The day after … ’t is te zeggen één dag na de viering op het stadhuis van ons 100-jarig bestaan zakken we af naar Mortsel voor een topper. Fortuna (2e in de stand) ontvangt ons. Vandaag winst, zou waarschijnlijk een titelconcurrent minder zijn, verlies daarentegen zou misschien wat druk met zich meebrengen de komende weken ….  Kleine voorbeschouwing: Quinten start vandaag in de plaats van Theo die op de bank start en Rik komt in de plaats van Robin die met verlof is, voorts neemt ook Urbion uiteraard zijn plaats terug in en daardoor start Arti op de bank.

En dat we willen winnen is reeds de eerste minuut duidelijk, Roman haalt via een mooie 1-2 de achterlijn en zet voor, Loïc neemt in één tijd over maar te zwak om de keeper te verontrusten. Een paar minuten verder een mooi combinatie over verschillende stations en Fabien trapt van ver op doel, maar zijn schot kan nog net door de keeper uit zijn doel geranseld worden. Op de 10e minuut wordt Urbion goed diep gestuurd, hij is eerst op de bal, wordt daarna onderuit getrapt en … de scheids gebaard van krommen aas…. wat gebeurt hier weer? We hebben de match onder controle en af en toe gaat de bal goed rond waardoor Fortuna niet aan ons doel geraakt. Op het kwartier een eerste keer Fortuna, een streep van een meter buiten de backlijn net over het doel. In de 24e minuut komen we weer opzetten, Fabien mooi naar Urbion en die trapt goed naar de hoek maar de keeper gaat goed plat. 2 minuten later dan terug Fabien de backlijn in en hij wordt tegen de vlakte gewerkt en nu legt de scheids de bal wel op de stip. Urbion achter de bal, en dan weet je het wel, mooi in de hoek en de voorsprong is een feit! Een minuutje later Fortuna met een diepe bal, maar Karri gaat goed in de voeten. Op het halfuur dan een mooie aanval en dito schot maar Karri staat goed, oplettend te keepen en maakt ook deze poging onschadelijk. Op de 35e minuut draait Urbion zich goed vrij maar zijn schot mist net dat tikkeltje kracht om de 0-2 aan te tekenen. Nu is het weer aan Fortuna, maar Simon is net op tijd om het schot, in corner, af te blokken. Net voor de rust nog een scherpe corner van de Racing die net op tijd kan weg gebokst worden, we gaan rusten met een 0-1 voorsprong!

De tweede helft is nog maar net aan de gang of we steken een mooie aanval in mekaar: Urbion tot bij Ashraf en die kan in 2 tijden de keeper verschalken, 0-2 … neen want de grensrechter had buitenspel gezien. Dus geen geruststellende voorsprong. Op de 53e minuut haalt Urbion de achterlijn en Loïc komt nog maar eens diep in de backlijn, maar hij wordt net niet gevonden. Uitstel? Het lijkt er alleszins; een paar minuten later eenzelfde scenario, alleen wordt Loïc nu wel vrijgespeeld en kan hij vrijstaand voor de keeper afdrukken, jammer genoeg net te zwak. (hier zat meer in). Op het kwartier komt Arti Ashraf vervangen.  Op de 67e minuut zien we dan Fortuna nog eens, maar Karri kan ook deze bal makkelijk onschadelijk maken. De trainer van Fortuna schreeuwt zijn mannen vooruit maar vooralsnog heeft dit niet het gewenste effect, we spelen nu wat zenuwachtig en minder goed uit maar Fortuna kan hier (nog?) niet van profiteren. De 70e minuut gaat Loïc zitten en moet hij vervangen worden, Stan is zijn vervanger. Stan staat nog maar een paar minuten op het veld en had ons ei zo na de 0-2 bezorgd: een mooie verre bal op Urbion, die goed terug legt en terugspeelt op Stan, jammer genoeg iets te hard over gewerkt. Nu begint Fortuna toch wat druk te geven. We zetten wel goed druk in ’t middenveld zodat ze geen echt uitgespeelde kansen krijgen. Nog een klein kwartiertje stand houden of een 2e prikken. En ja de doelpogingen die komen worden wel door Karri onschadelijk gemaakt zo ook in de 81 ste minuut een 1-2 van Fortuna en schot dat opgeraapt wordt door onze secure keeper. Dan brengt Fortuna en extra aanvaller in …. Wat gerommel voor ons doel en de net ingebrachte aanvaller zet er zijn voet tegen, Karri op het verkeerde been en de bal rolt in doel. Terug gelijk … Fortuna terug hoop, zouden we het nog moeilijk krijgen? Neen er komen langs geen van beide kanten nog kansen, Fortuna (te) veel gegeven en wij niet echt meer de flow van de eerste helft dus geen kansen meer. Dan volgt het laatste fluitsignaal, beetje gemengde gevoelens … valt de 0-2 dan hadden we de 3 punten mee naar ’t Kiel genomen nu is het 1 punt, toch ook niet slecht en op voorhand hadden we hier wel voor getekend dus volgende week er terug zoals de eerste helft tegenaan om die volgende overwinning mee te pakken en een stapje dichter bij ons doel te komen!

1 - 1
Fulltime

Racing Kiel 1 — Kalfort Daghet

Vandaag Kalfort-Daghet (wie bedenkt nu toch zo een naam), een belangrijke wedstrijd want ze staan op een mooie 4e plaats en komen nog in aanmerking voor promotie. Wij kunnen deze wedstrijd (en  minstens ook de volgende 3 wedstrijden) niet op Jan rekenen, die aan de wedstrijd op Laar een breuk aan zijn middenhandsbeentje overhield en nu in de gips zijn ploeg kwam aanmoedigen. Onze topscoorder Urbion startte op de bank wegens wat later aanwezig (gemeld) dan de rest van de ploeg.

Een wat rommelig begin, we trachten wel te voetballen maar het komt er niet echt uit. Na 8 minuten balverlies van Xavier een beetje voor onze backlijn en de spits van Kalfort trapt naar doel maar deze bal waait over, gelukkig voor ons want hier zat wel meer in. Na een 10 tal minuten eindelijk een eerste kopbal van Racing maar deze gaat ook zonder veel gevaar over doel. Een minuutje later komt Julien een eerste keer door maar keeper komt goed uit en hij kan oppikken. Onze aanvallen gaan veelal over rechts, Julien kan wel makkelijk een eerste man voorbij maar verslikt zich een aantal keer in de tweede of derde man. Jammer dat heeft hij al beter gedaan. Rond de 20e minuut kan Fabien dan een bal oppikken en vanop ruim 25 meter geeft hij een streep op doel maar de keeper gaat goed plat. Dan plots gaat Robin zitten (in de opwarming door zijn voet gegaan en het lukt toch niet meer) en hij moet vervangen worden. Stan komt hem vervangen wat Theo naar links achteraan brengt en Stan samen met Simon centraal in de verdediging. Er valt voor de supporters niet echt veel te beleven, veel middenveldspel wat verloren passes en de spelers zetten veel druk op onze Racingers. Dan een beetje over het half uur voelt Arti na een sprintje ineens naar zijn bil en doet teken … Hij kan ook niet verder en moet vervangen worden. Urbion dan toch vlugger dan verwacht (en zonder opwarming) in de ploeg. Is het de koude of wat of wat dan ook, maar ons spel is wat minder en er komen niet echt kansen, dus rusten maar en aan Eddy om eventueel wat bij te sturen.

Ook de eerste 15 minuten gebeurt er niet veel (geeft de supporters langs de lijn tijd om de stand van de Red Lions te volgen …). Maar dan toch een mooie actie die van achteruit vertrekt, Simon naar Theo, een-twee met Fabien en diep naar Urbion maar de keeper volgde het spel goed en was net eerder op de bal dan onze topscoorder. Dit is precies het sein om beter in de wedstrijd te komen, we zitten nu veelal op de helft van Kalfort en het levert een paar hoekschoppen op. In de 22° minuut dan krijgt Urbion de bal en trapt naar de korte hoek, maar ook nu toont de keeper van Kalfort dat er meer nodig is om hem te verschalken. Een paar minuten later balverlies en snelle omschakeling van de Racing, Julien kan er met de bal vandoor hij is vrij en de verdediger staat in niemandsland, Achraf staat moederziel alleen op de backlijn maar de voorzet van Julien is jammer genoeg veel te ver, Achraf kan er niet meer bij en weg 100% kans. Nu is het nog eens aan Kalfort om vanop links door te komen maar een attente Stan blokt het shot goed af. Net voor het half uur dan een vrijschop die door Fabien perfect op Urbion getrapt wordt, alleen voor doel … maar een slechte controle en weg dot van een kans. En dan moet de scheids een hoofdrol op zich nemen … Fabien kan een bal meepikken op de backlijn, mooie kapbeweging en dan een Kalfort verdediger die door dom zijn been uit te steken Fabien ten val brengt …. Juist je had hem al door, iedereen had het gezien, behalve de man in zwart die er op 5 meter afstand naar te kijken stond. (later gaf hij uitleg dat hij het niet echt goed gezien had ….) Soit in het tumult nadien krijgen zowel Julien als Stan een gele kaart …. Een paar minuten later een verre bal op de ingevallen Quinten maar zijn schot verdwijnt net niet door de benen van de keeper. Met nog een 10-tal minuten op de klok, zullen we dan toch op ons eerste gelijkspel blijven steken? Een voorzet en Urbion neemt mooi aan met links, kapt perfect uit maar zet hem met rechts over. Tja jammer het kan niet elke week prijs zijn. Op de tegenaanval moet Kari zijn klasse tonen en een zeer goed schot van Kalfort onschadelijk maken. Ook een paar minuten later krijgt Kalfort nog een vrije trap net voor de backlijn maar ook deze (minder moeilijke) bal is geen probleem voor onze keeper. We proberen nog voor de overwinning te gaan maar we blijven steken op een gelijkspel. Het was niet onze beste wedstrijd, zeker de eerste helft, kon/moest beter maar van de kansen in de tweede helft had er eentje mogen tellen. Maar kom niet getreurd boys, de inzet en wil was er, volgende week op Fortuna zullen we dit rechtzetten!